Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Jezdakovas pēdējā alga VID nesasniedz četrciparu skaitli

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora ārštata padomniece, bijusī dienesta ģenerāldirektore Nelija Jezdakova pirmdien iesniegusi atlūgumu un no 20.augusta pārtrauktas Jezdakovas un VID darba tiesiskās attiecības.

Jezdakova VID ģenerāldirektores ārštata padomnieces amatu pildīja no šā gada 11.jūlija. 19.augustā Jezdakova iesniedza VID ģenerāldirektores pienākumu izpildītājai Inārai Pētersonei atlūgumu, ko Pētersone pieņēma, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Saskaņā ar VID un Jezdakovas darba līgumu, kas bija spēkā līdz 19.augustam, Jezdakovai bija noteikts individuālais darba grafiks, un konkrēti darba uzdevumi tika veikti gan darba vietā, gan attālināti. Par nostrādāto laika periodu Jezdakovai ir aprēķināta darba līgumā noteiktā darba samaksa. Jezdakovas ieņemamais amats - VID ģenerāldirektora ārštata padomniece - nav ierēdņa amats, un Jezdakova nav valsts amatpersonas statusā, tāpēc aprēķinātā atalgojuma apmērs nav izpaužams, skaidroja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Vienlaikus VID attiecībā uz Jezdakovas atalgojumu norāda, ka "tas bija samērīgs, bruto darba samaksa nesasniedza četrciparu skaitli".

Jau vēstīts, ka saskaņā ar neoficiālu informāciju KNAB pagājušajā nedēļā aizturēja Jezdakovu, taču viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Mediju rīcībā nonākusī informācija liecina, ka Jezdakova zem tiesībsargu lupas nokļuvusi pēc kāda organizēta grupējuma aizturēšanas.

KNAB šo faktu oficiāli neapstiprina, taču arī nenoliedz, vien norādot, ka otrdien un trešdien kādā kriminālprocesā veicis atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nesniedz. Sīkākus komentārus nesniedza arī Jezdakovas advokāts.

Jezdakova VID ģenerāldirektores amatu ieņēma no 2010.gada marta, taču citos amatos viņa strādājusi VID jau kopš 1993.gada, kad ieņēmums dienests tika dibināts. Šogad jūnija beigās Jezdakova iesniedza lūgumu atbrīvot viņu no VID ģenerāldirektores amatu pēc pašas vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas