Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Jūrā pie Ventspils novērots virpuļviesulis; Jāņu dienā iespējama vētra

Jūrā netālu no Ventspils novērots virpuļviesulis, pavēstīja aculiecinieki.

No tumša mākoņa nolaidies virpuļojošs piltuvveida mākonis. Ūdens virsmu tas nav sasniedzis un pēc dažām minūtēm lēnām pacēlies un izzudis.

Eiropas Eksperimetālais vētru prognozēšanas centrs "ESTOFEX" informē, ka sestdien virs Baltijas jūras noris aktīvi atmosfēras procesi, tādēļ iespējami nelieli virpuļviesuļi un negaisa laikā vēja brāzmas var pastiprināties līdz 20 metriem sekundē.

Spēcīga ciklona dēļ Līgo dienā Latvijā gaidāmas spēcīgas lietavas, bet Jāņos jūras piekrastē Kurzemē vējš var sasniegt vētras spēku.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras sestdien izteiktās prognozes liecina, ka Līgo dienā debesis lielākoties klās mākoņi, kas visā Latvijas teritorijā atnesīs lietu un pērkonu, vietām būs stipras lietusgāzes.

Savukārt Jāņu naktī, sākot no rietumu rajoniem, debesis skaidrosies un nokrišņi pamazām mitēsies. Nakts laikā lietus un pērkona negaiss gaidāms tikai Latvijas austrumos. Gan naktī, gan dienā pērkona laikā vējš brāzmās var pastiprināties līdz 15-19 metriem sekundē (m/s).

Līgo dienā gaiss sasils līdz +18…+23 grādiem pēc Celsija, bet Jāņu naktī minimālā gaisa temperatūra gaidāma +10…+15 grādu robežās.

Arī Jāņu dienā mākoņu būs daudz un daudzviet uzlīs īslaicīgs lietus, vietām kopā ar lietu ducinās pērkons. Rietumu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 m/s. Dienas laikā gaisa temperatūra sasniegs +15…+20 grādus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas