Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jūrmala 25 Eiropas izcilāko ūdenstūrisma galamērķu vidū

Briselē apbalvošanas ceremonijā divdesmit pieciem tūrisma galamērķiem Eiropā piešķirts tituls “2010. gada izcilākais Eiropas ūdenstūrisma galamērķis”, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā.

Titulēto galamērķu sarakstā iekļauta arī Jūrmala. Tas noticis, pateicoties inovatīvai pieejai un ilgtspējīgai tūrisma piedāvājuma vadībai un veicināšanai un ainaviski skaistaām vietām pie ūdenskrātuvēm. Šādi sabiedrības uzmanības lokā nonāk jauni un mazpazīstami ceļojumu galamērķi ES. Turklāt šī iniciatīva veicina ilgtspējīgu pieeju tūrismā, popularizē maz apmeklētas vietas un šādi atslogo tūristu pārpilnus reģionus, norāda Eiropas Komisijas pārstāvniecība.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par rūpniecības un uzņēmējdarbības jomu Antonio Tajāni atzinis: “Šajās divdesmit piecās gleznainajās vietās liela nozīme piešķirta pastāvīgiem ekoloģiskiem pasākumiem, lai aizsargātu dabu, paturot prātā vajadzību saglabāt ekosistēmas nākamajām paaudzēm. Šajos lielākoties piejūras, ezeru un upju krasta galamērķos izmanto inovatīvu pieeju ūdenstūrisma piedāvājumā, lai ne tikai veicinātu vides kvalitāti, bet arī risinātu sezonalitātes problēmu un virzītu tūristu plūsmu uz nepazīstamākiem ceļojumu galamērķiem.”

Kopš 2007. gada ar EDEN projektu tiek veicināti ilgtspējīgi tūrisma modeļi Eiropas Savienībā un kandidātvalstīs. Projekts pamatojas uz valstī ik gadu organizētiem konkursiem, kuros katrā līdzdalīgajā valstī izraugās izcilāko tūrisma galamērķi. Eiropas konkursam, kurā nosaka izcilākos tūrisma galamērķus Eiropā, Komisija kopā ar attiecīgajām valstu tūrisma iestādēm katru gadu izraugās atšķirīgu moto. Līdz šim konkursi bija veltīti lauku tūrismam (2007. gads), vietējam nemateriālajam mantojumam (2008. gads), aizsargājamām dabas teritorijām (2009. gads), kā arī ūdenstūrismam šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas