Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Kanalizācijas akā pie Laimas pulksteņa ietek spilgti violets ūdens

Iepretim Laimas pulkstenim notekūdeņu kanalizācijas akā ietek spilgti violets ūdens, novēroja aģentūra LETA.

Iespējams, ka lietus ūdens iekrāsojies no kālija permanganāta jeb "zilajiem graudiņiem", ar kuriem apbērts automašīnas Subaru motora pārsegs un priekšējais buferis. Lietum līstot, kālija permanganāts šķīst un ietek kanalizācijas akā.

Kālija permanganāts ir violeti melna kristāliska viela, kas šķīst ūdenī, veidojot violetu šķīdumu.

Kālija permanganātu dažreiz lieto sprāgstvielās par oksidētāju, maisījumos ar reducētāju. Kālija permanganāta reakciju ar glicerīnu var lietot aizdedzinošos sastāvos. Kālija permanganāts ir spēcīgs oksidētājs, un tas ir tā galvenais pielietojums. Kālija permanganātu lieto par dezinfekcijas līdzekli.

Kā informēja pašvaldības SIA Rīgas ūdens preses sekretārs Artūrs Mucenieks, Rīgas ūdens darbinieki ir operatīvi ieradušies notikuma vietā un secinājuši, ka kanalizācijā ieplūst ūdenī izšķīdis kālija permanganāts.

"Visticamāk, tas ir huligānisms, kura rezultātā notekūdeņu sistēmā nonāk piesārņotais ūdens, taču laimīgā kārtā nav bažu par ķīmiskā piesārņojuma nonākšanu kanalizācijas sistēmā. Turklāt Rīgas centrā ir kopsistēma lietus notekūdeņiem ar sadzīves notekūdeņiem, kuri nonāk bioloģiskās attīrīšanas ietaisēs, un ķīmiskais piesārņojums var iznīcināt labās baktērijas, kuras attīra Rīgas notekūdeņus. Šāds piesārņojums var atstāt ietekmi uz attīrīšanas ietaišu efektivitāti," sacīja Mucenieks.

Viņš aicināja arī turpmāk iedzīvotājus operatīvi ziņot Rīgas ūdenim, ja viņi redz, ka kāds kanalizācijā cenšas ieliet kādus šķīdumus vai izbērt kādas vielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas