Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš: Ukrainas uzņemšana NATO ir vienīgā iespēja saglabāt mieru Eiropā

Ukrainas uzņemšana NATO ir vienīgā iespēja ilgtermiņā saglabāt mieru Eiropā, uzrunājot klātesošos starptautiskajā stratēģiskajai komunikācijai veltīta konferencē Riga StratCom Dialogue 2023, sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis norādīja, ka pretējā gadījumā Krievijas agresija agri vai vēlu turpināsies un miers nekad netiks sasniegts.

Tāpat Kariņš uzsvēra, ka Rietumi nav ģeogrāfiska vienība, bet gan uz vērtībām balstīta vienība, un Krievijas režīma līderis Vladimirs Putins ir paveicis labu darbu, lai pirmo reizi pēc 1945.gada saliedētu Eiropu.

Ministru prezidents norādīja, ka Ukrainas iedzīvotāji cīnās un mirst par brīvību, demokrātiju un vērtībām, kamēr Rietumi vien runā par šī vērtībām.

"Daži demokrātiju un brīvību uzskata par pašsaprotamu, sakot, ka tā tas vienmēr ir bijis. Fakts ir tāds, ka tā gandrīz nekad nav bijis un mums tā ir jāaizsargā," sacīja Kariņš, papildinot, ka Latvija ir gatava palīdzēt Ukrainai līdz tās uzvarai, jo mieru var nest vien Ukrainas uzvara.

Jau vēstīts, ka konference ir ikgadējs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra organizēts pasākums, kas šogad pulcēs vairāk kā 600 dalībnieku no 33 valstīm.

"Riga StratCom Dialogue" norisināsies jau septīto reizi, un šajā gadā konferences programma veidota ar mērķi aktualizēt stratēģiskās komunikācijas nozīmi ģeopolitiskās nestabilitātes un straujās mākslīgā intelekta attīstības kontekstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas