Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kauliņa: Autobusi ar Staļina portretu Rīgā nekursēs

Autobusi ar padomju tirāna Josifa Staļina portretu šogad kursēs ne tikai daudzās Krievijas un Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS) pilsētās, bet pat Latvijas un Igaunijas galvaspilsētās, savā blogā pavēstījis ikgadējās akcijas Uzvaras autobuss organizētājs Viktors Loginovs, norādot, ka šādā veidā tikšot apiets Baltijas valstīs noteiktais padomju simbolikas aizliegums.

"Mums izdevās atrast uzņēmumus, kas izīrē reklāmas laukumus uz Rīgas un Tallinas autobusiem, un sagatavotais makets formāli nav pretrunā ar šo valstu likumiem," blogā apliecināja Loginovs. Viņš savā tīmekļa dienasgrāmatā publicējis Baltijas valstu "staļinobusu" attēlu maketus. Vienā Staļins redzams uz Tallinas Bronzas kareivja pieminekļa fona, citā - uz 1945.gada Maskavas uzvaras parādes fona.

"Padomju simbolikas, kā var redzēt, šajos maketos nav, tātad likums par to aizliegumu nav pārkāpts," norāda Loginovs.

Reklāmas vietas uz sabiedriskā transporta Rīgā iznomā uzņēmums Pilsētas līnijas. Tā direktore Ilma Kauliņa Dienai apliecināja, ka šī informācija ir tīrākā preses pīle un neatbilst patiesībai. "Neviens pie mums ar šādu lūgumu nav vērsies. Un pat ja būtu, tad mēs teiktu paldies, šāda informācija netiek izvietota. Mēs šādu ieteikumu pat nedotu nevienam tālāk uz saskaņošanu," norāda I.Kauliņa.

Viņa atzīst, ka ir bijuši mēģinājumi dažādi apiet likumu, piemēram, no dažādu reliģisko organizāciju puses. "Taču mēs neko tādu nepieļaujam. Turklāt, pat maijam reklāmas ir saplānotas jau februārī, tā kā pat ja gribētu, tad brīvu vietu uz sabiedriskā transporta nemaz nav. Šādi paziņojumi ir tikai cilvēku kaitināšana un provocēšana," uzsver I.Kauliņa.

Akcijas Uzvaras autobuss organizētāji šogad, tuvojoties Otrā pasaules kara beigu gadadienai, plāno "visu tautu tēva" portretus uzstādīt uz desmitiem autobusu lielākajās Krievijas un NVS pilsētās. Analoģiskas akcijas Krievijā notikušas arī 2010. un 2011.gadā, izsaucot sabiedrībā neviennozīmīgu vērtējumu.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas