Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kiberuzbrukuma dēļ traucēta KNAB partiju finanšu datubāzes un mobilās lietotnes pieejamība

Kiberuzbrukuma dēļ patlaban traucēta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) politisko partiju finanšu datubāzes, tostarp partiju dokumentu iesniegšanai paredzētās Elektronisko datu ievades sistēmas, un iestādes mobilās lietotnes Ziņo KNAB pieejamība, aģentūru LETA informēja birojs.

Birojā apgalvo, ka informācijas resursos esošie dati ir drošībā.

KNAB norāda, ka pret atsevišķiem iestādes resursiem kopš 25.jūlija vakara vērsts izkliedēts uzbrukums, kas apgrūtina šo resursu publisko pieejamību.

KNAB sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju "Cert.lv" patlaban veic nepieciešamās darbības, lai atjaunotu resursu pieejamību.

"Cert.lv" pārstāve Līga Besere aģentūrai LETA sacīja, ka uzbrukumi KNAB saistāmi ar Krievijas agresīvo politiku atbalstošu grupējumu aktivitātēm.

Piekļuves atteices jeb DDoS uzbrukumu mērķis ir padarīt izvēlētos resursus nepieejamus. To uzbrucēji cenšas panākt, sūtot serverim lielu daudzumu viltus pieprasījumu, un šāda uzbrukuma veikšanai nepieciešams gana liels resursu apjoms, tādēļ uzbrucēji nevēršas pret vairākiem mērķiem vienlaicīgi, sacīja Besere.

Vienlaikus viņa norādīja, ka "Cert.lv" sniedz rekomendācijas KNAB aizsardzības mehānismu pilnveidošanai, un sniedz atbalstu uzbrukumu ietekmes mazināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas