Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kinoloģe: Kamēr nav noticis uzbrukums, policija uz zvaniem par klaiņojošiem suņiem nereaģē

Kamēr nebūs noticis uzbrukums cilvēkam, policija uz zvaniem par klaiņojošiem suņiem nereaģēs. Reizēm drošības sargji nereaģē arī tad, ja uzbrukums noticis, portālam Diena.lv atzīst kinoloģe Jūlija Bogomolova. "Juglā pie bērnu spēļu laukuma klaiņoja liels Vidusāzijas suns. Mēs uzskatījām, ka tas var būt apdraudējums bērniem, tādēļ zvanījām pašvaldības policijai.

Mums tika norādīts: kamēr nav noticis uzbrukums, mēs nekur nebrauksim. Suņu ķērāji arī tādos gadījumos parasti atsaka, jo noķerto suni būtu jāved uz patversmi, taču tās ir pārpildītas. Realitāte ir tāda, ka klaiņojošos suņus pašlaik nav kur likt," stāstīja J.Bogomolova. Viņa arī atzīst: pat tad, ja suns ir sakodis kādu cilvēku, policija bieži atsakās izbraukt uz notikuma vietu, sakot: suns jau sen būs aizbēdzis, mēs taču neuzsāksim viņa meklēšanu. Tam nepiekrīt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis. Viņš portālam Diena.lv norāda: "Ja ir noticis suņa uzbrukums un cilvēks zvanīs uz policiju, mēs noteikti reaģēsim un izbrauksim uz notikuma vietu. Ja suns pieder kādam īpašniekam, mēs sodīsim suņa īpašnieku, savukārt, ja suns ir klaiņojošs, tas tiks nogādāts patversmē.". T.Sadovskis uzsver, ka suns tāpat kā noziedznieks tiek meklēts. Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane portālam Diena.lv skaidroja, ka pašvaldības policija ar klaiņojošu suņu ķeršanu pati nenodarbojas, bet iedzīvotāji var droši zvanīt un informēt, jo policija tālāk ziņu nodod suņu ķērājiem. Policijas administratīvās pārvaldes priekšnieks Jānis Znotiņš portālam Diena.lv norādīja: "Ja mēs saņemam ziņu, ka tieši šajā brīdi kādā vietā ir potenciāli agresīvs suns, mēs ne tikai nododam ziņu suņu ķērājiem, bet arī paši izbraucam uz notikuma vietu, jo, iespējams, tā ir jānorobežo. Ja iedzīvotāji sūdzās, ka kādā apvidū bieži ir redzami klaiņojoši suņi, bet pašlaik gan viņi tur nav, informācija obligāti tiek nodota suņu ķērājiem, bet policija tādā gadījumā neizbrauc."J.Bogomolova par visdrošāko līdzekli situācijās, ja uzbrūk suns, uzskata piparu gāzes baloniņu, ko ērti var turēt kabatā. "Cita efektīva līdzekļa nav. Protams, varu dot padomu apstāties, ja jums tuvojas suns. Jo suņi ir mednieki un jūtīgi reaģē uz kustībām. Taču, iespējams, jūsu apstāšanās, suni neatturēs no uzbrukuma. Suņi ir ļoti dažādi. Kādu apturēs stingrā balsī noteikts: nedrīkst, cits paliks imūns. Tādēļ, ja cilvēka ikdienas maršruts ir tāds, kurā var iznākt saskarties ar klaiņojošiem suņiem, iesaku apbruņoties ar piparu gāzi," stāsta J.Bogomolova.

Top komentāri

starp citu
s
šampēterī, kur to sētnieci nokoda, daudzi saimnieki laiž savus suņus vienkārši tāpat paskraidīties. laikam slinkums iet staigāt pašiem. gan jau, ka tas citos zaļajos rajonos arī notiek. lūk ar šito sērgu vajag kaut ko darīt. jo normāli tas nav.
indzha
i
es vienreiz izsaucu, jo kaimiņa suns apkārt vazājās. Gods, kam gods pēc 20 min bija klāt un izveda sarunas ar kaimiņu
fakts
f
kāds sakars policijai ar klaiņojošu dzīvnieku ķeršanu? Ja dzīvnieks klīst savā vaļā un ir tramīgs - ko darīt tam policistam vai ugunsdzēsējam? Tas dzīvnieks suns taču laidīsies lapās. Šaut pilsētā, kur apkārt cilvēki? Vadāt gaļu līdz? Kāda garantija, ka nāks uz gaļu? Cik dzirdēts, tad dzīvnieku speciālisti tomēr ir profesionāli cilvēki-vetārsti-dresētāji. Attiecīgi Rīgas Domei tad ir beidzot jāatrod finansējums un jābūt šādiem ķērājiem. Nu nav dzirdēts un redzēts, ka policija kaut kur pasaulē ķer suņus. Ok, ekstremālos gadījumos šauj nost. Bet ka ķer klaiņojošus suņus - nezinu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas