Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KNAB aizdomas par Ventspils pašvaldības 50 000 eiro izmantošanu privātu vajadzību nodrošināšanai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir aizdomas, ka Ventspils pašvaldības līdzekļi, iespējams, izmantoti privātu vajadzību nodrošināšanai un pašvaldībai kopumā varētu būt nodarīti vismaz 50 000 eiro liels kaitējums.

Trešdien KNAB iepriekš sāktā kriminālprocesā veica kriminālprocesuālās darbības Ventspils pašvaldībā, tostarp, Ventspils domē. Darbības veiktas saistībā ar aizdomām par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, aģentūru LETA informēja KNAB.

KNAB no vairākiem avotiem saņēma informāciju par to, ka Ventspils pašvaldības līdzekļi, iespējams, izmantoti neatbilstoši pašvaldības pamatfunkciju veikšanai, proti, privātu vajadzību nodrošināšanai.

Ņemot vērā, ka šo informāciju bija iespējams pārbaudīt tikai ar kriminālprocesuālām metodēm, KNAB pagājušā gada 31.augustā sāka kriminālprocesu par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisīja smagas sekas.

Trešdien KNAB Ventspils pašvaldībā, tostarp, domē, veica kriminālprocesuālās darbības, taču tās nebija kratīšanas.

Patlaban kriminālprocesā vienai personai ir tiesības uz aizstāvību. Birojā aģentūrai LETA apliecināja, ka šī amatpersona nav Ventspils mērs Aivars Lembergs. Nevienai personai šajā kriminālprocesā nav piemēroti drošības līdzekļi.

KNAB norāda, ka iespējamā noziedzīgā nodarījuma rezultātā pašvaldībai varētu būt nodarīts vismaz 50 000 eiro mantisks kaitējums.

Lai neietekmētu pirmstiesas izmeklēšanu, KNAB plašāku informāciju par kriminālprocesu patlaban nevar sniegt.

Ventspils domē trešdien aģentūrai LETA apgalvoja, ka šīs KNAB darbības nav saistāmas ar 22.februārī Rīgas apgabaltiesas pirmās instances spriedumu domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij).

"Lai neietekmētu izmeklēšanas gaitu, Ventspils pilsētas dome šajā procesa stadijā plašākus komentārus nesniedz," teikts domes paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas