Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

KNAB, iespējams, aizturējis arī Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāju

Saistībā ar aizdomām par koruptīviem darījumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), iespējams, aizturējis arī Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāju Ļenu Paščenkovu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (GKR) atteicās apstiprināt vai noliegt šo informāciju, jo ir parakstījis vienošanos ar KNAB par informācijas neizpaušanu. Viņš norādīja, ka Paščenkova patlaban atrodas atvaļinājumā, un viņš par darbinieces gaitām neesot informēts.

Paščenkova darbojas arī Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes komisijā personu reģistrācijai palīdzības saņemšanai dzīvokļa jautājumu risināšanā un izslēgšanai no palīdzības reģistra - viņa ir komisijas priekšsēdētājas Lailas Irbes vietniece.

Kā liecina KNAB mājaslapā pieejamā partiju finanšu datubāze, Paščenkova pērn ziedojusi desmit latus apvienībā Saskaņas centrs ietilpstošajai partijai Saskaņa.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien lemj par drošības līdzekļa piemērošanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājai Ārijai Stabiņai.

KNAB saistībā ar iespējamām Rīgas domes amatpersonu koruptīvām darbībām vakar sācis kriminālprocesu. KNAB darbinieki pirmdienas vakarā veica kratīšanu Mājokļu un vides departamentā, tostarp arī Stabiņas kabinetā.

KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks atzina, ka šajā lietā ir aizturētas vairākas personas, taču plašāku informāciju nesniedza. KNAB vadītājs apstiprināja, ka lieta ir saistīta ar kukuļošanu, taču neprecizēja, vai ar starpniecību, kukuļdošanu vai tā piedāvāšanu.

Viņš uzsvēra, ka procesuālās darbības ir sankcionētas un veiktas tad, kad tas bija nepieciešams. Komentējot pārmetumus, ka operatīvās darbības veiktas naktī, Streļčenoks norādīja, ka kukuļi netiek doti dienas gaišajā laikā, īpaši, ja iesaistītas vairākas personas. Tas parasti notiek ne darba laikā, un tas arī izskaidro nepieciešamību veikt procesuālās darbības tad, kad ir svarīgi, lai nostiprinātu pierādījumus un konstatētu faktus.

Domes darbinieki pieļauj, ka Stabiņa prasījusi papildu samaksu par mājokļa piešķiršanu no tiem cilvēkiem, kam pienākusi rinda uz jauno mājokli. Kā vēl vienu versiju domes darbinieki minēja, ka runa varētu būt par dokumentu viltošanu, taču šai versijai pagaidām nav gūts apstiprinājums.

Rīgas domes Revīzijas un audita pārvalde no trešdienas, 19. septembra, sāks pārbaudi gan par piešķirtajiem dzīvokļiem, gan arī pārliecinoties, vai uz dokumentiem nav konstatējami viltoti zīmogi. Pārbaude varētu ilgt vismaz mēnesi, jo tiks pārbaudīti visi dzīvokļa darījumi no 2009.gada.

Pēc izskanējušās informācijas par sākto kriminālprocesu saistībā ar iespējamām Rīgas domes amatpersonu koruptīvām darbībām KNAB vērsušies jau vairāki Rīgas iedzīvotāji, kuri jūtas apkrāpti no Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes darbinieku puses. KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks aicina ikvienu, kuram šīs pārvaldes amatpersonas ir prasījušas naudu, vērsties biroja Ziņojumu centrā, zvanot pa bezmaksas tālruni 80002070. Ziņojumi esot dažādi, birojā jau vērsušies cilvēki, kuri ieguvuši dzīvokli un arī tādi, kuriem dzīvoklis vēl nav piešķirts.

Streļčenoks Latvijas radio sacīja, ka procesa gaitā arī šodien ir veiktas procesuālās darbības, taču viņš joprojām neatklāj, cik personu ir aizturētas. Viņš tikai apliecināja, ka aizturētas "vairāk nekā divas personas". Ar aizturētajiem tiek veiktas procesuālas darbības, bet Streļčenoks nezinot, cik no šīm personām vēl atrodas apcietinājumā un vai kāda no viņām ir atbrīvota.

Vaicāts, vai pārvaldē kukuļošana varētu būt bijusi sistēmiska, Streļčenoks pieļāva tādu iespējamību, taču bez procesa virzītāja atļaujas viņš nevēlējās neko sīkāk komentēt. Tāpat viņš nekomentēja, vai KNAB veiktās kratīšanas laikā Stabiņas kabinetā galda atvilktnē atrasti 1100 lati, par ko vakar, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņoja Latvijas Televīzija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas