Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

KNAB izvērtēs filmas par Ušakovu izmaksas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs, vai "dokumentālās filmas" par Rīgas mēru Nilu Ušakovu (Saskaņa) veidošanas un publicēšanas izmaksas ir attiecināmas uz partijas Saskaņa priekšvēlēšanu izdevumiem.

KNAB atbilstoši savai kompetencei izvērtēs publiskoto informāciju, šajā gadījumā - video filmā ietverto informāciju un tās atbilstību Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma prasībām, kā arī izvērtēs, vai izmaksas par filmas veidošanu un publicēšanu ir attiecināmas uz partijas Saskaņa priekšvēlēšanu izdevumiem, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Jau ziņots, ka kustības Ghetto games līderis Raimonds Elbakjans kopā ar režisoru Māri Martinsonu pirms pašvaldību vēlēšanām ir radījis "dokumentālu filmu" par Ušakovu. Kā aģentūru LETA informēja SIA Creativus agency pārstāve Laura Dabare, filmas Pārgājiens autori kopā ar Ghetto TV un Rīgas domes priekšsēdētāju devušies pārgājienā, "lai iepazītos tuvāk un uzzinātu, kā Ušakovs no vienkārša puikas kļuvis par Rīgas mēru".

Ghetto Games ir ielu sporta un ielu kultūras kustība, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. Tā pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk nekā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs.

Dabare paziņojusi, ka "dokumentālo filmu" par Ušakovu Creativus agency kopā ar režisoru Martinsonu esot radījuši brīvprātīgi, lai veicinātu jauniešu politisko atbildību, tāpēc aprēķini par tās izmaksām neesot veikti.

Filma esot radīta, lai mudinātu jauniešus aktīvāk iesaistīties pašvaldību vēlēšanās.

Viens no filmas veidotājiem, Ghetto games līderis Raimonds Elbakjans, aģentūrai LETA pastāstīja, ka projektā iesaistījies kā brīvprātīgais intervētājs un par izmaksām nezina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas