Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

KNAB nav informācijas, ka iemaksātā drošības nauda par Magoni ir nelikumīgi iegūta

Pagaidām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) nav informācijas, ka par bijušo uzņēmuma Latvijas Dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni iemaksātā 400 000 eiro lielā drošības nauda, ir nelikumīgi iegūta, šorīt intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

KNAB šādas pārbaudes iespēju pieļāva pēc tiesas sēdes 8.oktobrī, kad pret 400 000 eiro lielu drošības naudu no apcietinājuma nolēma atbrīvot Magoni. Advokāti jau iepriekš ierosināja noteikt drošības naudu 200 000 eiro apmērā, bet KNAB tiesā bija norādījis, ka Magonim ir nepieciešams turpināt piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, taču, ja tiesa lemtu par drošības naudas noteikšanu, tad KNAB ieskatā tai jābūt viena miljona eiro apmērā.

LETA jau ziņoja, ka Magonis no darba tika atbrīvot pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

KNAB vien informējis, ka pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis, kura apmēru birojs neatklāja, saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma LDz ritošā sastāva serviss iepirkumu.

Magonis pēc aizturēšanas saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu tika atlaists no LDz valdes priekšsēdētāja amata, taču saglabāja šī uzņēmuma prezidenta amatu, no kura pienākumu pildīšanas tika atstādināts uz izmeklēšanas laiku.

Portāls Diena.lv iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar LDz ritošā sastāva servisa nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma Skinest.

Osinovskis savukārt noliedzis korupciju darījumā par lokomotīvju pārdošanu LDz, vēstīja Igaunijas portāls Delfi.ee.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas