Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KNAB pārsūdz tiesas spriedumu par atlīdzības piedziņu par labu Lembergam

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Rīgas apgabaltiesā pārsūdzējis Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu, ar kuru tika apmierināta Ventspils mēra Aivara Lemberga prasība un uzdots KNAB atsaukt divās relīzēs 2006.gada aprīlī un maijā publicētās ziņas, kā arī piedzīt par labu Lembergam 4000 latu.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs informēja, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedums ir nepamatots.

Kā ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 8.jūnijā apmierināja Lemberga prasību un uzdeva KNAB atsaukt divās preses relīzēs 2006.gada aprīlī un maijā publicētās ziņas par viņam noteikto aizdomās turamās personas statusu un kriminālvajāšanu tā dēvētajā Grinberga lietā. Tiesa prasītās 75 000 latu kompensācijas lietā no KNAB par labu Lembergam piedzina 4000 latu lielu atlīdzību.

Jau ziņoja, ka Lembergs un viņa advokāte Gunta Kuzmane lietas izskatīšanas gaitā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā sacīja, ka neiebilst pret to, ka KNAB plašāku sabiedrību ar paziņojumiem mājaslapā internetā informējis par minētajiem faktiem, taču aizskaroša ir preses paziņojumu forma, kurā izvērsti un apgalvojuma formā izteiktas nepatiesas ziņas un faktiski apsūdzības nodarījumos, kuros Grinberga krimināllietā Lembergs ticis attaisnots.

Lemberga un viņa advokātes ieskatā, informējot sabiedrību, KNAB būtu bijis tas jādara pieļāvuma formā, informējot par savām aizdomām par to, ka Lembergs vainojams smagos nodarījumos vai izmeklētāju secināto, nevis jāizsaka kategoriski apgalvojumi, tā sekmējot negatīva Lemberga publiskā tēla veidošanos sabiedrībā.

Savukārt KNAB pārstāve Ilze Draveniece tiesas sēdē oponēja, sakot, ka preses paziņojumu rakstīšanas brīdī paziņojumos ietvertā informācija atbildusi patiesībai un preses relīzē KNAB iekļāvis citātus jeb izvilkumus no attiecīgajiem lēmumiem. Ja KNAB lēmumus rakstītu pieļāvuma formā, tad pēc būtības nevienu lēmumu birojs īsti nevarētu pieņemt, jo ar pieņēmumiem lēmumi netiek pamatoti, skaidroja KNAB pārstāve. KNAB pārstāve Lemberga prasību novērtēja kā nepamatotu un neatzina.

Iepriekš vēstīts, ka Lembergs pret KNAB tiesā vērsās pērn martā. Tiesa viņa prasību pieņēma un ierosināja civillietu.

Lembergs preses konferencē 2010.gada marta sākumā norādīja: 2006.gada 18.aprīlī KNAB interneta mājaslapas sadaļā "Preses relīzes" publicēta ziņa - "Ventspils domes priekšsēdētājs atzīts par aizdomās turēto dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā", kurā apgalvojuma formā pirms tiesas sprieduma norādīts, ka, būdams valsts amatpersona, Lembergs esot ļaunprātīgi izmantojis savu dienesta stāvokli.

Tāpat 2006.gada 17.maijā KNAB preses relīžu sadaļā publicēta ziņa "KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Ventspils domes priekšsēdētāju", kurā apgalvojuma formā arī norādīts, ka Lembergs ļaunprātīgi esot izmantojis savu dienesta stāvokli.

"Kaut arī visās trijās Latvijas tiesu instancēs - Kuldīgas rajona tiesā, Kurzemes apgabaltiesā un Augstākās tiesas Senātā - esmu atzīts par nevainīgu man celtajās apsūdzībās un pilnībā attaisnots un kaut arī attaisnojošais tiesas spriedums ir spēkā jau divus gadus, šīs preses relīzes ir pieejamas KNAB interneta vietnē vēl šobrīd," iepriekš savu lēmumu vērsties tiesā skaidroja Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas