Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

KNAB priekšnieka vietniekam Vilkam piešķirti jauni pienākumi

Ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) rīkojumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniekam Alvim Vilkam piešķirtas papildus darba funkcijas, kas būs nepieciešamas biroja pārstāvēšanai tiesvedībā, kuru rosinājusi esošā biroja vadītāja Juta Strīķe.

Kā aģentūra LETA uzzināja Administratīvajā rajona tiesā, Strīķe tiesā apstrīdējusi bijušā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša 5.maija lēmumu, ar kuru atstāts spēkā KNAB Iekšējās drošības daļas vadītāja lēmums atteikties sākt pret Strīķi administratīvo lietu. Lai gan administratīvais akts pēc būtības ir Strīķei labvēlīgs, viņa vērsusies tiesā, jo lēmumā bez konkrētiem pierādījumiem ietvertas norādes uz viņas iespējamo atrašanos interešu konfliktā, pildot Izmeklēšanas daļas vadītājas pienākumus.

Tiesa šo lietu 21.jūnijā skatīs rakstveida procesā bez lietas dalībnieku piedalīšanās.

Iekšējās drošības daļas vadītājs, kurš atteicās sākt pret Strīķi administratīvo lietu un kura lēmumu Vilnītis bija atstājis spēkā, ir viens no tiem darbiniekiem, kuri pameta darbu birojā līdz ar Vilnīša atbrīvošanu no amata. KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs apstiprināja, ka kopš 16.jūnija Iekšējās drošības daļas vadītāja amats ir vakants.

Šajā lietā KNAB pēc tiesas pieprasījuma ir jāsniedz viedoklis un paskaidrojumi, tāpēc Strīķe kā KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja vērsusies pie premjera ar lūgumu uzdot citai valsts amatpersonai veikt biroja priekšnieka pienākumu izpildi, ja tā saistīta ar iepriekšminēto Strīķes iesniegto sūdzību un Administratīvajā rajonā tiesā ierosināto administratīvo lietu, skaidroja Vitenburgs.

Likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" valsts amatpersonai ir noteikts pienākums sniegt informāciju augstākai valsts amatpersonai par pašas personisko ieinteresētību kādas darbības veikšanā, kura ietilpst tās amata pienākumos. Savukārt augstāka valsts amatpersona pēc minētās informācijas saņemšanas uzdod attiecīgās valsts amatpersonas funkciju izpildi citai valsts amatpersonai.

LETA jau ziņoja, ka ar Saeimas balsojumu 16.jūnijā no amata tika atbrīvots līdzšinējais KNAB vadītājs Vilnītis un viņa pienākumus pagaidām pilda Strīķe, kura arī pieņēmusi atpakaļ darbā atbrīvoto Vilku. Īsi pirms Vilnītis pameta priekšnieka amatu viņš izdeva rīkojumu par piecu darbinieku atbrīvošanu no amata, līdz ar ko darbu KNAB pameta Administratīvās nodaļas vadītājs, Datu uzglabāšanas un informācijas analīzes nodaļas vadītājs, Iekšējās drošības nodaļas vadītājs un vēl divas amatpersonas, kuru identitāti birojs neatklāj.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas