Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

KNAB sācis pārbaudi par Ušakova atbalsta piketu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir uzsācis pārbaudi saistībā ar piketu Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņas centrs) atbalstam, kurš 2013.gada 3.decembrī risinājās Rātslaukumā, portālam Diena.lv apstiprināja KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību un izglītošanas jautājumos Inta Šaboha.

Birojs saņēmis iesniegumu saistībā par aizdomām vai Rīgas mēra atbalstītāji piketā pie pašvaldības finansēti par nodokļu maksātāju naudu. Šaboha sacīja, ka KNAB savas kompetences ietveros to arī izvērtēs. Izvērtēšanas ilgumu gan esot grūti prognozēt.

Rīgas domes (RD) Vienotības frakcijas sabiedrisko attiecību speciālists Nils Josts portālu Diena.lv informēja, ka pārbaude uzsākta balstoties uz RD Vienotības frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes un Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcijas priekšsēdētājas Baibas Brokas kopīgu KNAB adresētu vēstuli.

Tajā tika lūgts pārbaudīt publiskajā telpā izskanējušo informāciju par Rīgas satiksmes autobusu iespējamo izmantošanu, piegādājot plakātus un karogus Rīgas mēra atbalstītājiem 3. decembra piketā.

"2013. gadā Rīgas satiksmei dotācijās no nodokļu maksātāju naudas tika piešķirti vairāk nekā 65 miljoni latu. "Rīgas satiksme" savukārt uztur arodbiedrību LABA, kas 2013. gadā dotācijās saņēmusi 591 000 latu. Ir jānoskaidro, vai politiskām akcijām netiek tērēta Rīgas nodokļu maksātāju nauda," uzsvērusi Ēlerte.

Sociālajos tīklos cilvēki pauda neizpratni, ka Ušakova atbalstītāji bija krietni vien kuplākā pulkā un daudz labāk ekipējušies - ar Rīgas karogiem un dažāda lieluma profesionāli sagatavotiem plakātiem, kas tika atvesti ar Rīgas satiksmes mikroautobusu

Rātslaukumā pagājušā gada decembra sākumā Ušakova atbalstam piketā pulcējas vairāk nekā 200 cilvēku, tostarp arī pašvaldības Rīgas satiksme darbinieku.

Sākotnēji laukumā bija pulcējušies ap 200 cilvēku, no kuriem tikai pāris rokās turēja plakātus. Viens no tiem vēstīja "Nils Ušakovs ir vislabākais", savukārt uz otra krievu valodā bija norādīts "Rokas nost no Nila Ušakova!". Tikmēr laukumā aiz Rīgas domes, pie Mazās Jaunielas, pulcējas vēl aptuveni 200 cilvēku, kuri no busiņiem ņēma ārā dažādus plakātus ar saukļiem, kas atbalsta Rīgas mēru Ušakovu.

Vairāki cilvēki, kuriem tika izdalīti plakāti, aģentūrai LETA atzina, ka ir Rīgas satiksmes darbinieki. Viņi pastāstīja, ka ar darba vadītāju atļauju šo dienu ir varējuši paņemt brīvu, lai piedalītos piketā. Klātesošie sacīja, ka uz piketa norises vietu atbraukuši ar trolejbusu bez maksas, jo Rīgas satiksmes darbiniekiem par sabiedrisko transportu Rīgā nav jāmaksā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas