Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

KNAB soda LDz meitasuzņēmuma vadītāju par lielas algas noteikšanu sev

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu piemērojis 250 latu naudas sodu a/s Latvijas Dzelzceļš (LDz) meitasuzņēmuma LatRailNet valdes priekšsēdētājam Ainim Stūrmanim.

Stūrmanis, būdams LatRailNet valdes priekšsēdētājs, noslēdza ar sevi darba līgumu par rīkotājdirektora amata pienākumu izpildi, nosakot sev mēneša amatalgu 2100 latu apmērā par šī amata veikšanu. Tāpat viņš veica grozījumus savā kā rīkotājdirektora darba līgumā - palielinot algu no 2100 latiem līdz 3100 latiem, paredzot sev arī dažādas garantijas un atvieglojumus, tostarp garantiju saglabāt LatRailNet rīkotājdirektora amatu arī pēc uzņēmuma valdes locekļa pilnvaru beigām, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Pārbaudē netika iegūti pierādījumi tam, ka Stūrmanis apzināti nav sniedzis rakstveida informāciju augstākai koleģiālai institūcijai par atrašanos interešu konflikta situācijā.

Stūrmaņa lietā atbildību mīkstinoši un pastiprinoši apstākļi netika konstatēti. Izvērtējot Stūrmaņa attieksmi pret izdarīto pārkāpumu, tika konstatēts, ka viņš pārkāpumu izdarījis aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos.

Ņemot vērā iepriekšminēto, KNAB par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu un par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā nolēma saukt Stūrmani pie administratīvās atbildības un sodīt ar naudas sodu 250 latu apmērā.

Stūrmanis lēmumu apstrīdēja KNAB priekšniekam, kurš 2013.gada 17.janvāra sākotnējo lēmumu atstāja negrozītu. Stūrmanis KNAB priekšnieka lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, kura sūdzību noraidīja. Stūrmanis Administratīvās rajona tiesas spriedumu apstrīdēja Rīgas apgabaltiesā, bet tiesa decembrī viņa apelācijas sūdzību noraidīja. Spriedums nav pārsūdzams.

Akciju sabiedrība LatRailNet ir valsts akciju sabiedrības LDz meitasuzņēmums, kas veic dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja funkcijas - pieņem lēmumus par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas maksu, veic dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, kā arī pieņem lēmumus par konkrēta pārvadātāja vilcienu nozīmēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas