Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koalīcija atbalstījusi papildu energoatbalstu iedzīvotājiem un uzņēmumiem vēl 425 miljonu eiro apmērā

Valdošā koalīcija šodien atbalstījusi papildu energoatbalstu iedzīvotājiem un uzņēmumiem vēl 425 miljonu eiro apmērā, šodien pēc koalīcijas sēdes paziņoja "Jaunās Vienotības" politiķis, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens un ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA).

Indriksone norādīja, ka panāktā vienošanās paredz atbalsta sniegšanu gan iedzīvotājiem, gan juridiskajām personām, tajā skaitā, uzņēmumiem un biedrībām.

Ministre skaidroja, ka 165 miljonu eiro liels papildu atbalsts paredzēts mājsaimniecībām un ka 260 miljonu eiro liels atbalsts paredzēts uzņēmumiem un citām juridiskām personām.

Indriksone arī uzsvēra, ka attiecībā uz to atbalsta daļu, kas saistīta ar pabalstu saņemšanu, jāmudina iedzīvotājus nekautrēties un vērsties ar iesniegumu pēc pabalsta.

Saistībā ar cenu griestu noteikšanu un atbalstu siltumapgādē ir panākta vienošanās, ka centralizētajā apkurē to daļu, ka pārsniedz 150 eiro par megavatu, valsts kompensēs 90% apmērā, skaidroja Ašeradens.

Attiecībā uz mājsaimniecībām, kuras apkurē patērē dabasgāzi, valsts tirgotājiem kompensēs summu, kas būs virs 107,34 eiro par megavatstundu.

Tāpat panākta vienošanās, ka mājsaimniecībām elektrības pirmie 100 kilovati būs par fiksētu tarifu, kas nepārsniegs 180 eiro par megavatstundu, jo valsts kompensēs atlikušo starpību. Visiem uzņēmumiem valsts kompensēs 50% no tās daļas, kas būs virs 160 eiro par elektrības megavatstundu.

Ziņa papildināta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas