Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koalīcija vērtēs Kāļa un Zariņas kandidatūras amatiem Latvijas Bankas vadībā

Koalīcija vēl vērtēs amatiem Latvijas Bankas vadībā virzītos pretendentus Māri Kāli un Zitu Zariņu, šodien pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja partijas KPV LV līderis, Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs.

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks aicinājis Saeimu Latvijas Bankas prezidenta vietnieka amatā apstiprināt centrālās bankas valdes priekšsēdētāju Kāli, bet Latvijas Bankas padomes locekles amatā - Valsts kontroles padomes locekli Zariņu.

Zakatistovs pastāstīja, ka frakcijas vēlas runāt ar amatiem virzītajiem kandidātiem, lai vēlāk spriestu par iespējamo atbalstu viņiem. Viņš arī sacīja, ka patlaban nav noteikts, kad jautājums par abu pretendentu apstiprināšanu amatos varētu nonākt Saeimas darba kārtībā.

Jaunās konservatīvās partijas deputāts Gatis Eglītis norādīja, ka politiskā spēka Saeimas frakcija tiksies ar abiem amatu pretendentiem, uzklausot viņu redzējumu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un Latvijas Bankas iespējamo apvienošanos, kā arī par pāreju uz viena līmeņa pārvaldību centrālajā bankā.

"Patlaban Latvijas Bankā ir padome un valde, bet varbūt mēs varam domāt par pāreju uz viena līmeņa pārvaldību," sacīja Eglītis.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) deputāts Jānis Dombrava pauda, ka abu kandidātu dzīvesgājumu apraksti liecina par personu profesionalitāti, taču frakcija vēlētos ar viņiem tikties klātienē.

Top komentāri

Jukums
J
Viss tas ir vairāk kā neskaidrs: Kapēc tieši šos divus? Kas uzaicināja? Kapēc nebija konkurss? Atkal pa blatiem...
VVZ
V
Apskatīju Satversmi- tur par Koalīciju neko neatradu. Cik saprotu, tad Koalīcija ir nelegāla organizācija, kura izlemj visu?
Seska Smaka
S
Vai tad ir iespējams ka par galveno baņķieri kļūst vēl lielāks gondons par Marsieti?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas