Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koalīcija vienojas CVK nodot Valsts kancelejas pārraudzībā

Koalīcija ir vienojusies Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) nodot Valsts kancelejas pārraudzībā, reizē saglabājot CVK neatkarību lēmumu pieņemšanā.

Paredzēts, ka VK sniegs CVK administratīvo un tehnisko atbalstu, šodien žurnālistiem pavēstīja "Jaunās vienotības" politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars un Nacionālās apvienības politiķis Saeimas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Grasbergs.

Ašeradens skaidroja, ka konstitucionālo tiesību eksperti bija norādījuši, ka nebūtu pareizi īstenot iepriekš izskanējušo ieceri par CVK nodošanu Saeimas pārraudzībā.

Iepriekš publiskās diskusijās parlamentā ir izskanējis, ka CVK pašlaik esot tik finansiāli un organizatoriski novājināta, ka var būt apdraudēta pat pēc aptuveni gada gaidāmo EP vēlēšanu sarīkošana Latvijā.

Jautājums par CVK "stingrākas" vietas valsts pārvaldē nodrošināšanu aktualizējās arī tāpēc, ka politiķi iepriekšējos gados neesot bijuši īpaši atbalstoši CVK iecerēm par visa nepieciešamā finansējuma piešķiršanu.

Vaicāti, kā pārliecinās sabiedrību, ka VK pārraudzība nenovedīs pie izpildvaras lielākas ietekmes uz CVK lēmumiem, Ašeradens skaidroja, ka to varēs panākt, šos jautājumus noregulējot kvalitatīvā likumdošanas procesā - tas būs uzdevums arī juristiem. Tā kā CVK ir maza institūcijai, tai vajadzīgs lielākas iestādes administratīvais atbalsts, piebilda politiķis.

Līdzīgi izteicās arī abi pārējie koalīcijas pārstāvji. Grasbergs uzsvēra, ka CVK joprojām paliks kā neitrāla un neatkarīga institūcija un ka viņi tikai saņems nepieciešamo tehnoloģisko palīdzību. Gan Grasbergs, gan Tavars uzsvēra vajadzību valstij palīdzēt CVK ar IT sistēmu drošības panākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas