Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Koalīcijai būs jāizšķiras par iespējamām izmaiņām pensiju sistēmā

Līdz 11.jūlijam valdībai tiks sagatavoti konkrēti aprēķini un priekšlikumi iespējamām izmaiņām pensiju sistēmā, šodien pēc koalīcijas tikšanās žurnālistiem apliecināja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē sacīja komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS).

Viņa norādīja, ka patlaban Saeimas komisijā iesniegti trīs atsevišķi likumprojekti ar priekšlikumiem likuma "Par valsts pensijām" izmaiņām, bet līdz 11.jūlijam no komisijas puses apspriešanai koalīcijā varētu tikt iesniegts alternatīvs likumprojekts ar vairākiem būtiskiem priekšlikumiem.

Kā informēja Barča, koalīcijai tiks iesniegti priekšlikumi par pensiju indeksācijas veikšanu šogad un priekšlaicīgas pensionēšanās iespēju saglabāšanu arī 2012. un 2013.gadā. Tāpat starp priekšlikumiem būšot priekšlaicīgas pensionēšanās iespēju paredzēšana cilvēkiem, kuri uzaudzinājuši bērnu invalīdu, kā arī cilvēkiem, kas strādājuši kaitīgos un ļoti kaitīgos apstākļos.

Šiem likumdošanas izmaiņu priekšlikumiem vēl tiks veikti fiskālie aprēķini un izvērtēta to ietekme, tomēr Barča pauda pārliecību, ka esošajā budžeta situācijā šos papildus līdzekļus prasošos pasākumus ir iespējams īstenot. Kā piemēru viņa minēja to, ka šā gada budžetā bezdarbnieku pabalstiem paredzēti 76,4 miljoni latu, bet līdz 1.jūnijam izlietoti tikai 20 miljoni latu, kas liecina, ka nepieciešamos līdzekļus esot iespējams atrast.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pēc koalīcijas tikšanās uzsvēra, ka valdības pozīcija ir palikusi nemainīga - ja pensiju indeksāciju veic, šim pasākumam ir jābūt fiskāli neitrālam un papildus līdzekļus neprasošam.

Tāpēc arī uz 11.jūlija koalīcijas tikšanos esot lūgts Finanšu un Labklājības ministrijām kopā ar atbildīgo Saeimas komisiju iesniegt fiskāli neitrālus priekšlikumus iespējamām izmaiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas