Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 12. septembris
Erna, Eva, Evita

Koalīcijas partijas spēs vienoties par "banku nodokli", domā Mieriņa

Valdošās koalīcijas partijas, visticamāk, spēs vienoties par jaunu "banku virspeļņas nodokli", lēš Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Intervijā LTV "Rīta panorāmā" Mieriņa atgādināja, ka viņas pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iestājas par jaunu "banku nodokli", jo tur redz iespējas rast līdzekļus budžeta vajadzību finansēšanai.

Koalīcijas partiju starpā turpinoties diskusijas, kādā veidā piemērot piedāvāto nodokli, un Mieriņa domā, ka vienošanās starp partijām tiks panākta.

Politiķe atzina, ka nākamā gada budžeta situācija ir gana saspringta, un, lai varētu īstenot visas svarīgākās ieceres, ir vajadzīgi papildus ieņēmumi un nodokļu izmaiņas. Politiķu veidotajā darba grupā jau esot bijušas kaismīgas diskusijas par potenciālajām izmaiņām nodokļos, bet tās vēl būšot jāturpina.

Pēc Mieriņas vārdiem, nenobalsošana par kādas ministrijas pieteikto prioritāti vēl nenozīmē, ka valdība to neatbalsta. Politiķe mudināja ministrijas virknei savu prioritāšu meklēt budžeta līdzekļus ministriju iekšienē, tostarp vērtēt taupības pasākumu iespējas. Piemēram, Saeimas priekšsēdētājas birojā tikušas konsolidētas četras štata vietas, tostarp nakts sekretāres postenis.

Lūgta vērtēt, kāda budžeta pieņemšanas sarunu kontekstā ir koalīcijas stabilitāte, Mieriņa atteica, ka tā pamatā esot atkarīga no partneru savstarpējās ieklausīšanās, un līdz šim partneri šādu vēlmi ieklausīties esot demonstrējuši.

ZZS "lielā prioritāte" nākamā gada budžetā būšot pašvaldības, kur redzamas grūtības "savilkt finanses", kas turklāt apstākļos, kad daudzās no tām notiek būtiski taupības pasākumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst normāla, saprotama skaidrojuma

Par to, kā un kāpēc varēja rasties "krievu drona krīze", kas izvērtusies šaubās par mūsu pretgaisa aizsardzības spējām un nedēļu ilgās komunikācijas kļūdās no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas