Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Koalīcijas partneriem atšķirīgi ierosinājumi par lielo apkures rēķinu problēmas risināšanas formu

Koalīcijas partneriem atšķirīgi ierosinājumi par lielo apkures rēķinu problēmas risinājumu, Reformu partijai (RP) aicinot veidot atsevišķu darba grupu, bet nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un neatkarīgajiem deputātiem rosinot šo jautājumu skatīt plašākā kontekstā Saeimas atbildīgajā apakškomisijā.

RP ideja par darba grupas izveidošanu pieaugošo apkures rēķinu problēmas risināšanai šodien koalīcijas padomes sēdē netika atbalstīta, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. 

"Ēku siltināšana ir nepieciešams un obligāts pasākums ceļā uz enerģijas resursu taupīšanu un apkures rēķinu pieauguma mazināšanu. Taču tā nedod tūlītēju efektu un risinājumu. Iedzīvotājiem palīdzība vajadzīga jau šajā apkures sezonā, un mehānisms pieaugošo apkures rēķinu problēmas risināšanai pašlaik nav izveidots," presei izplatītā paziņojumā norādījis politiķis. 

Savukārt nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis pauda, ka koalīcijā spriests, ka ir kompleksi jāstrādā pie energoefektivitātes jautājumiem. Gan viņš, gan neatkarīgais deputāts Viktors Valainis norādīja, ka pie attiecīgajiem jautājumiem strādās Saeimas Mājokļa jautājumu apakškomisija. 

Koalīcijas partneri palikuši pie atšķirīga viedokļa par formu, kādā veidā jārisina apkures rēķinu un ar tiem saistītās problēmas, bet tas nenozīmē, ka pie šiem jautājuma netiks strādāts, skaidroja Cilinskis. 

Jau vēstīts, ka gaisa temperatūras un siltumenerģijas tarifa dēļ janvārī AS Rīgas siltums rēķinu summa, salīdzinot ar decembri, varētu pieaugt vidēji par 3,5%-4,5%, biznesa portālu Nozare.lv iepriekš informēja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Jana Roze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas