Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kosmētikas ražotāju Dzintars lūdz pasludināt par maksātnespējīgu

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 5.novembrī rakstveida procesā skatīs maksātnespējas administratora Mareka Dika pieteikumu par kosmētikas ražotāja AS Dzintars pasludināšanu par maksātnespējīgu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Tiesas pārstāve Viktorija Mežance norādīja, ka uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lieta tiesā atrodas jau kopš 2016.gada 17.oktobra. Savukārt pieteikums par maksātnespējas pasludināšanu tiesā saņemts šī gada 21.oktobrī.

Savukārt Diks aģentūrai LETA norādīja, ka Dzintara sagatavotie tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna grozījumi netika saskaņoti no kreditoru puses, tādēļ administrators tiesā iesniedzis maksātnespējas procesa pieteikumu. 

Dzintara valdes locekle Dagnija Maike aģentūrai LETA sacīja, ka uzņēmuma kreditori nepiekrita pagaidīt līdz gada beigām, kad bija plānots pārdot uzņēmuma ražošanas korpusus un tādējādi norēķināties ar kreditoriem. 

"Rūpnīcai vecie padomju laika ražošanas korpusi nav nepieciešami, tāpēc plāns paredzēja to pārdošanu. Viens no iespējamajiem pircējiem plānoja ierasties tikai novembrī, kā arī pārdošanas process aizņemtu kādus trīs mēnešus, tomēr kreditori negribēja gaidīt," sacīja Maike. 

Viņa piebilda, ka Dzintars ražošanu var veikt daudz mazākās telpās vai arī uzbūvēt jaunu, kompaktu ražotni. Tāpat Maike sacīja, ka maksātnespējas process var noslēgties ar sanāciju.

"Jebkurā gadījumā Dzintars nepazūd, jo zīmols, preču zīmes un visi patenti kā nemateriālais īpašums pieder [kompānijas patiesajam labuma guvējam] Iļjam Gerčikovam," sacīja Maike. 

LETA jau ziņoja, ka pērn aprīlī Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa pagarināja Dzintars tiesiskās aizsardzības procesa termiņu.

Tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas termiņš bija divi gadi no tiesas 16.marta lēmuma spēkā stāšanās dienas. Lēmums stājās spēkā 4.aprīlī. Līdz ar to jaunais termiņš tika noteikts līdz 2020.gada 4.aprīlim.

Tiesas spriedumā norādīts, ka Dzintara tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna grozījumus ir saskaņojuši abi nodrošinātie kreditori, proti, Valsts ieņēmumu dienests un AS Attīstības finanšu institūcija Altum, kā arī vairāk nekā puse no nenodrošinātajiem kreditoriem ir devuši piekrišanu tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna grozījumiem.

Pārbaudot un novērtējot pieteikumu un tam pievienotos dokumentus, tiesa atzina, ka pieteikums par tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna grozījumu apstiprināšanu ir pamatots un apmierināms.

Tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna grozījumos ir iekļautas izmaiņas pamatparāda, līgumsoda vai procentu dzēšanas grafikā, jo Dzintara tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāns tiek pagarināts vēl par diviem gadiem.

Dzintara nodrošināto kreditoru kopējais prasījums pērn bija 4 500 987 eiro, nenodrošināto kreditoru kopējais prasījums ir 6 961 368 eiro, pavisam kopā 11 462 355 eiro.

Dzintars 2017.gadā strādāja ar 6,284 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 1,766 miljonu eiro zaudējumus, liecina Firmas.lv informācija. 2018.gada pārskats vēl nav iesniegts. VID administrētais nodokļu parāds uz 2019.gada 7.oktobri bija 6 730 253 eiro.

Dzintars ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs, un tā produktu klāstā ir vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumu. Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2016.gada 17.oktobrī ierosināja Dzintara tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008.gadā, bet otra 2014.gadā, veicinājušas Dzintara tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādējādi uzņēmumam uzkrājušies parādi.

Dzintara patiesais labuma guvējs un valdes priekšsēdētājs ir Iļja Gerčikovs.

pievienota 3.-6.rindkopa 

Top komentāri

Espaliekusavāvietā
E
CCCP laiku biznesmeņiem bija viena problēma - saražot. Ja spēji saražot, preci tev praktiski no rokām izrāva. Kapitālismā ir otrādāk - saražot ir daudz vieglāk, nekā pārdot. Tāpēc jau pagrīdes cehoviki nekļuva par mūsdienu dzīves pavēlniekiem... ne šeit, ne pārējā CCCP teritorijā.
Renis
R
Atceros pirms gadiem, kā Iļja visus un visur dzīvot pēc Maskavas parauga skaļi mācija. Un nu, izrādās, nav dukas kā vadītājām. Vajadzēja pārdot, ja pats nevar. Būtu jaunie saimnieki parādījuši, kas ir fmcg bizness 21. gs.
viena tante teica ka...
v
Izrādās ka krievžīdi nemaz tik spoži biznesmeņi nav. Bankas,Liepājas Metalurgu,un tagad Dzintaru nolaiduši pa burbuli vēsā mierā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas