Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kots rēķinās ar TV3 konkurenci nākamo olimpisko spēļu translēšanā

Faktu, ka nākamo olimpisko spēļu translācijas gardāko kumosu jeb populārākās disciplīnas translēšanu paķēris starptautiskajam mediju koncernam MTG piederošais komerckanāls TV3, Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots uzņem divējādi. No vienas puses - tā esot konkurence, ar ko jārēķinās. Taču vienlaikus viņš vaicā - kā tad noteiks, kas ir populārākā disciplīna? MTG Baltijas valstu vadītājs Kaspars Ozoliņš norāda, ka tādējādi abi kanāli viens otru tikai papildinās, nevis savstarpēji konkurēs.

Šomēnes kļuva skaidrs, ka Latvijas iedzīvotāji 2014. un 2016. gada olimpiskajām spēlēm varēs just līdzi ne tikai ar LTV7, bet arī TV3 starpniecību, jo starptautiskais mediju koncerns pirmo reizi ieguvis translēšanas tiesības. MTG būs tiesības savos Baltijas valstu maksas kanālos translēt visas pārraides gan no 2014. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, gan 2016. gada vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Attiecībā uz Baltijas valstu bezmaksas komerckanāliem, kas Latvijā ir TV3, MTG būs tiesības izvēlēties un translēt vienu populārāko olimpisko spēļu disciplīnu katrā gadā. No tā izriet, ka TV3 vajadzēs saglabāt bezmaksas kanāla statusu līdz pat 2016. gadam. Sabiedriskās televīzijas kanāls LTV7, kas līdz šim ir bijis vienīgais olimpisko spēļu pārraidītājs, ieguvis brīvā ētera tiesības uz lielu daļu disciplīnu, bet TV3 izvēlētās translēt tas nedrīkstēs.

«Šī ir pirmā reize, kad aģents [sporta mārketinga aģentūra Sportfive International] sadala olimpiskās tiesības dažādās paketēs. Agrāk tās tika pārdotas vienam televīzijas operatoram, kas nosolīja vairāk, tāpēc mēs nevaram salīdzināt ar pagātni,» saka MTG pārstāvis K. Ozoliņš. Uz jautājumu, cik lielu atdevi MTG cer gūt no ekskluzīvajām tiesībām pārraidīt populārāko spēļu disciplīnu, viņš atbild nekonkrēti: «Šajā gadījumā mēs nekonkurēsim ar sabiedrisko televīziju. Mēs vienkārši viens otru papildināsim un papildināsim arī savus ienākumus.»

«Pēc savas būtības tā ir konkurence, un tajā uzvar nauda. Protams, ar to ir jārēķinās,» uz jautājumu, vai LTV satrauc TV3 ekskluzīvo tiesību iegūšana, atbild E. Kots. Viņš piemetina, ka par to vajadzētu aizdomāties arī politiķiem, kuri mēģina risināt privātā komersanta finansiālās problēmas, tādējādi pasliktinot sabiedriskā medija pozīcijas. Ar to E. Kots domā jūlija sākumā Saeimas atbalstītos grozījumus, kas LNT un TV3 atšķirībā no LTV ļaus saņemt atlīdzību no kabeļoperatoriem par atrašanos maksas paketēs.

Cik lielu summu nācies atdot par spēļu translēšanas tiesībām, neatklāj nedz LTV, nedz MTG. Abas puses arī patur noslēpumā, kurš nākamajā sezonā, kas sāksies septembrī, varētu pārraidīt visu kanālu iekārotās Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas Dinamo spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas