Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita
Pēdējos mēnešos Roskosmos piedzīvojis vairākas neveiksmes, tostarp oktobrī diviem kosmonautiem nācās evakuēties pēc neveiksmīga raķetes starta

Krievijas kosmonautikas šefs rosina atjaunot Staļina laika "izmēģinājuma trusīšu" praksi

Pēc tam, kad Krievijas kosmosa apguves programma piedzīvojusi vairākas neveiksmes pēc kārtas, aģentūras Roskosmos vadītājs Dmitrijs Rogozins nolēmis, ka jāatjauno Staļina laikā piekoptā prakse, proti, dažādi jaunieviesumi kā pirmajiem jāizmēģina pašiem izgudrotājiem, vēsta The Moscow Times.

Jāatgādina, ka augustā kosmosa kuģa Sojuz, kad tas bija piestiprinājies pie Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS), korpusā atklāts aptuveni divus milimetrus liels caurums, kuru Roskosmos izmeklēja kā sabotāžu. Savukārt oktobrī piedzīvots neveiksmīgs starts, kā rezultātā krievu kosmonautam un amerikāņu astronautam nācās evakuēties. Kapsula ar apkalpo no nesējraķetes atdalījās veiksmīgi, abi tajā esošie cilvēki uz zemes atgriezās veseli. Oktobra beigās Roskosmos paziņoja, ka Sojuz avarēja nepareizi nostrādājuša sensora dēļ.

Nedēļas nogalē sociālajos medijos izplatīts video, kurā Roskosmos vadītājs Rogozins ierosina, ka izgudrotājiem būtu jābūt pašiem pirmajiem, kas izmēģina pašu radīto, lai pārliecinātos par drošību.

"Kad biedram Staļinam parādīja jauno bruņoto mašīnu, kurā viņam būs jāpārvietojas, un apgalvoja, ka ar mašīnpistoli to nevar cauršaut, viņš lika automašīnas izgudrotājam tajā iekāpt un tad "apbēra" to ar ložu krusu. Izgudrotājs izdzīvoja, jo automašīna bija laba," norādīja Rogozins, mudinot atkal ieviest Staļina laika praksi.

Roskosmos šefs uzskata, ka jaunās paaudzes kosmosa kuģa Federacija izstrādē, testējot drošības sistēmas, kā izmēģinājuma trusīšiem jāpiedalās arī pašiem izgudrotājiem. "Es ierosinu sēdināt izgudrotājus kuģī Federacija, kad tiks pārbaudīta evakuācijas sistēmu darbība," video izteicies Rogozins. 

Pirmie kosmosa kuģa Federacija lidojumi ar apkalpi tajā paredzēti 2024. gadā.

Top komentāri

Savukārt
S
Krievijas valdniekiem savas valdīšanas metodes un to sekas vispirms vajadzētu izmēģināt nevis uz tautu, bet pašiem uz sevis vai valdošo kliķi kopumā. Tad redzētu, cik labas tās ir un cik lielā mērā tās veicina tautas garīgo izaugsmi un materiālās dzīves attīstīšanos...
Vai
V
Tas pizdogins nav pusdebils? Jo kosmonauti ir fiziski kaa minimums sagatavoti, bet inzenieri varbut pirmspensijas vecuma kas neko smagaku par pildspalvu necilaa. Vot peec sitaadaam veesmaa secini ka totalitarisms utlandee grib atgriezties. Ctalinu piesauc kaa pozitivu piemeru.
Ilona Kulda
I
Kremlim iedzīvotāji vienmēr bijuši tikai izmēģinājumu trusīši
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas