Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kučinskis joprojām gatavs kandidēt uz premjerministra amatu

Viens no potenciālajiem Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Ministru prezidenta amata kandidātiem Saeimas deputāts Māris Kučinskis (ZZS) joprojām ir gatavs pretendēt uz šo krēslu, taču atzīst, ka valdības veidošanas procesa virzība pašreiz lielā mērā ir "partijas Vienotība rokās".

Kučinskis aģentūrai LETA sacīja, ka pašreiz "nekas daudz nav mainījies" un viņš joprojām uztur savu kandidatūru. "Nekas īsti jau nav mainījies, izņemot to, ka iepriekš negribējās būt par viltus kandidātu [Solvitas] Āboltiņas kandidatūras sakarā," sacīja Kučinskis.

Taujāts, kā vērtē izredzes ieņemt premjera amatu, Kučinskis atzina, ka pašreiz to esot grūti prognozēt. "Pašlaik viss ir Vienotības rokās. Parādās arī politiskās spēles - kas kam pienākas. Manuprāt, premjera amats, tāpat kā prezidenta, nevienam nepienākas, tas jāieņem spējīgam cilvēkam," sacīja politiķis.

Kā ziņots, ZZS bija solījusi līdz 28.decembrim nosaukt savu kandidātu valdības vadītāja amatam, tomēr vakar ZZS nolēma "ieturēt pauzi" šajā jautājumā. ZZS joprojām paliek divi iespējamie premjera amata kandidāti - Kučinskis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Viņi abi esot pateikuši stingru "jā" iespējai kandidēt uz augsto amatu, žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Vaicāts, kādas būs ZZS tālākās darbības, Brigmanis norādīja, ka, pirmkārt, jātiek skaidrībā, kas notiek ar "Vienotību".

Tikmēr Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars paziņojis, ka Vienotība līdz gadumijai darīs zināmu savu viedokli par partijas premjera amata kandidātu.

Vienotības valdes un Saeimas frakcijas iekšējā balsojumā vairākums atbalstījis Āboltiņas virzīšanu premjera amatam, taču partija vilcinās ar šīs kandidatūras izvirzīšanu.

Pašreizējais valdības koalīcijas partneris - nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK - paziņojis, ka nekādā gadījumā neatbalstīs Āboltiņas vadītu valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas