Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kučinskis Rīgā redz partneri

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka "ir pilnīgi nepieciešama sadarbība starp valdību un Rīgas pašvaldību". To viņš paziņoja šonedēļ Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēdē, kurā pie prezidija galda līdzās LPS vadībai sēdēja premjers, vairāki viņa valdības ministri un arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa). Grūti atcerēties, kad vēl tā ir bijis. Vismaz bijusī premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) nevarēja atminēties, kad būtu sēdējusi līdzās Rīgas domes vadībai LPS domes sēdē, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Pēc LPS domes sēdes notika arī Ušakova divpusējā tikšanās ar premjeru Kučinski, kura paziņojumu tomēr nevarētu atstāt nepamanītu. Jau otro sasaukumu Rīgas domē pie varas ir vieni politiskie spēki - Saskaņa un Gods kalpot Rīgai -, bet valdībā citi - Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), Vienotība un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA). ZZS nav pārstāvēta Rīgas domē, kurā no labējām partijām iekļuva tikai Vienotība un Nacionālā apvienība, tās abas pašvaldībā ir opozīcijā. Politiski tas nav labākais fons valdības sadarbībai ar lielāko pašvaldību. To Dienai atzina arī Straujuma, kura savas attiecības ar Rīgas domi raksturoja kā "konstruktīvi neitrālas", un līdzīgi tās bija uztvēris arī Ušakovs, kuram no šī viedokļa sarežģītāks šķitis Valda Dombrovska (Vienotība) valdīšanas laiks.

"Man ir liels prieks, ka valdības vadītājs novērtē, cik svarīga ir sadarbība ar lielāko pašvaldību," Dienai sacīja Ušakovs un minēja vairākus piemērus, kur šī sadarbība ir ļoti svarīga. Pēdējais no tiem ir nesenā Rīgas domes vienošanās ar Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālās kultūras centru par Mežaparka Lielās estrādes būvprojekta izstrādi. Ušakovs valdības attieksmes maiņu saista ar Kučinska pieredzi, kas gūta, strādājot par Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektoru. Līdz ar to valdības vadītājam esot izpratne, ka runa ir par Rīgas iedzīvotāju interesēm.

Arī Kučinskis uzskata līdzīgi, norādot uz Rīgas lomu Latvijas attīstībā. Runa neesot par politisko draudzību, bet par sadarbības koordināciju lielajos jautājumos, piemēram, tuvākā tikšanās kopā ar nozaru ministriem un Rīgas vicemēru Andri Ameriku (GKR) plānota par jautājumiem, kas saistīti ar Rīgas ostas darbību. Kopā ar lielāko pašvaldību esot jāizrunā investīciju piesaiste un tas, kā nodrošināt, lai, piemēram, lielas ārvalstu kompānijas izvēlētos atvērt savus birojus Rīgā, nevis aizietu uz kādu no kaimiņvalstīm.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 1.aprīļa, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas