Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kudors savai partijai Eiropas Parlamentā prognozē vismaz vienu vietu

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) izredzes Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās ir pozitīvas un partija vismaz vienu vietu, visticamāk, iegūs, aģentūrai LETA prognozēja JKP saraksta līderis Andis Kudors.

Viņš stāstīja, ka pirms kampaņas sākšanas JKP esot vērojusi par parlamenta vēlēšanu reitingus, secinot, ka vēlētājs valsts parlamenta un EP vēlēšanas vērtē atšķirīgi. "Kopumā, ja viena vieta būs, mēs būsim apmierināti," teica JKP saraksta līderis.

Jautāts, kā vērtē šīs vēlēšanas, Kudors stāstīja, ka daļēji tās ir kā Latvijas parlamenta vēlēšanu turpinājums. Viņš pauda nožēlu, ka JKP un citām koalīcijas partijām netika dotas "simts saudzēšanas dienas", jo tās sakrita ar kampaņas periodu. "Šoreiz netika gaidīts un viss, uz ko cilvēki cerēja, tika pieprasīts jau pēc 30 dienām. Iespējams EP vēlēšanu gaisotni ietekmēja tas, ka nesen ir bijušas parlamenta vēlēšanas," spreida Kudors.

Politiķis uzsvēra, ka vēlētāji parasti skatās, ko parlamentā spēs vai nespēs izdarīt konkrēti indivīdi. Viņš norādīja, ka, atbalstot kādu partiju EP vēlēšanās, ir jārēķinās, ka atbalstīts tiek arī tas, ko viņi dara Latvijā.

"Tādā veidā izšķiršanās par tiesiskumu, par ko JKP ir iestājusies vairāk par jebkuru partiju. Izšķiršanās arī šeit ir vēlētājiem, jo partija, kura iegūst svaru starptautiski, reizē stiprina sevi arī šeit Latvijā, un otrādi. Robežas starp valstīm vairs nav tik svarīgas un tas, kas notiek ārpusē, ietekmē to, kas notiek šeit iekšienē, un otrādi," teica Kudors.

Viņš arī stāstīja, ka vienmēr ir iestājies par aktīvo pilsonisko sabiedrību, paužot viedokli, ka Latvijā padomju mantojums ir atbildības neuzņemšanās.

"Būtu labi, ja cilvēki ne tikai būtu aktīvi vēlētāji, bet stātos politiskajās partijās, caur to izglītotos, darbotos arī nevalstiskajās organizācijās, un vienkārši būtu aktīvi. Aktīvā pozīcija ir daudz veselīgāka. Tie, kas piedalās kāzu rīkošanā, tās kāzas arī tik daudz nekritizē, jo paši ir kaut ko darījuši. Es aicinātu visus Latvijas iedzīvotājus gan sabiedriski, gan politiski būt aktīviem. Tā kurnēšana un sēdēšana uz dīvāna godu nevienam nedod," teica Kudors.

No Latvijas EP tiks ievēlēti astoņi deputāti. Vēlēšanām pieteikti 16 saraksti, no kuriem kandidē 246 pretendenti.

Top komentāri

labi, ka pateica
l
Kādreiz taisos iet nobalsot. Tad jau šitiem pietiek, jānobalso par citiem.
Skats no malas
S
Ja nebūtu sapinies ar plānprātīgo Bordāna partiju, tad Kudoru varētu arī atbalstīt. Šoreiz, Sorry!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas