Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ķūļciemā sestdien svinēs Ezera svētkus

1.augustā Talsu novada Ķūļciemā notiks tradicionālie Ezera svētki, informē Inga Ieviņa, Talsu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste. Dalībnieki aicināti pulcēties jau rīta agrumā no 6.30.Ik gadu vasaras beigās Ķūļciemā, kurš daļēji atrodas Engures ezera dabas parka teritorijā notiek Ezera svētki, kas ar katru gadu pulcē aizvien vairāk interesentu.

Arī šogad būs sacensības makšķerēšanā, bez ko īsti Ezera svētki nav iedomājami, kā arī sportiskas aktivitātes, dziedāšana, dejošana un joku plēšana līdz vēlai naktij.6.30 Laivu bāzē "Mazsaliņas" sāksies reģistrēšanās makšķerēšanas sacensībām. No 10.00 šeit pat visas dienas garumā varēs vizināties ar laivām.Tautas nama zālē 10.00 sāksies zolītes mači. 12.00 estrādē pie tautas nama notiks svētku atklāšana, sāksies dažādas sportiskas aktivitātes. Būs ko darīt arī čaklām saimniecēm - paredzēta kopīga zupas vārīšana, līdzi gan esot jāņem nazis, bļodiņas un karotes zupas ēšanai. Bērni no 13.00 varēs priecāties piepūšamajās atrakcijās un izmēģināt braucienu kvadraciklā, par ko gan būs papildus jāsamaksā. 14.00 koncertu sniegs Valdemārpils mūzikas skolas akordeonisti.15.00 solījis ierasties Ezera gans, bet 16.00 Ķūļciema estrādē būs Jānis Jarāns un Dainis Porgants. 17.00 koncertēs Poļina un draugi, 18.00 stafeti pārņems Linda un Inese. 19.00 jokus plēsīs Strazdes pašdarbnieku kolektīvs, bet 20.00 par jautru jampadraci gādās pašmāju ļaudis. Visbeidzot 21.00 sāksies balle, kurā spēlēs Arnis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Uzziņai

Ķūlciems ir viens no mazākajiem pagastiem Talsu novadā, te dzīvo tikai nedaudz vairāk kā 500 iedzīvotāju. No pagasta kopējās platības aptuveni piektā daļa atrodas Engures ezera dabas parka teritorijā. No visām pusēm pagasta teritoriju ieskauj lielāki vai mazāki mežu masīvi.

Gar teritorijas austrumu robežu plešas trešais lielākais ezers Latvijā - Engures ezers. Ezerā ir 7 salas, ap 40% ezera platības klāj niedres, vilkvālītes un meldri.

Bagāta ir Engures ezera un tā apkārtnes daba: vairāk kā 860 augstāko augu sugas atradušas sev piemērotus apstākļus liedagā un priežu mežu klātajās kāpās, purviņos, pašā ezerā. Īpaši bagāta ir putnu fauna (ligzdojam atrastas 186 putnu sugas). To migrācijas laikā šeit iespējams sastapt visas sugas (25 medījamās), kuru gāju ceļš iet caur Latviju. Arī zivju ezerā netrūkst - te mīt līdakas, asari, līņi, ālanti, ruduļi u.c. sugas.

Engures ezeram vislabāk var piekļūt no trim laivu bāzēm -"Mazsaliņa", "Dzedri" un “Briežragi". Laivu bāzē "Mazsaliņa" ir putnu novērošanas tornis un telšu vietas, var iznomāt laivas. Krievragciemā ganās savvaļas govis un zirgi. Truši un citi mājdzīvnieki apskatāmi zemnieku saimniecībā “Pūņas", bet dažādu sugu un šķirņu mājputni un truši Ķūļciema “Apsīšos", kur atrodas brīvdienu māja.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas