Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kultūras ministre ar Krutoju plāno runāt "kā biznesmenis ar biznesmeni"

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) ceturtdien, tiekoties ar jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis rīkotāju un komponistu Igoru Krutoju, vēlas sarunu "kā biznesmenis ar biznesmeni", ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja ministre.

"Man šķiet, ka festivāls būtu veiksmīgāks nākotnē arī finansiāli, ja lielākā daļa Latvijas sabiedrības to atzītu un saprastu," savu viedokli kultūras ministre skaidroja intervijā telekompānijas LNT raidījumā 900 sekundes.

Viens no priekšlikumiem, ko plānots piedāvāt Krutojam, esot izmantot Jaunajā vilņa veidošanā Latvijas režisoru pakalpojumus, kas būtu uzskatāms par Latvijas kultūras eksportu.

Pēc politiķes domām, Jaunais vilnis ir ļoti veiksmīga radošā industrija un pelna naudu sev un pārējiem, kas atrodas Jūrmalā.

"No otras puses ir pretrunas - vai mums to vajag? Vai Latvijai to konkursu vajag, jo netiek ievērotas Latvijai ļoti būtiskas vērtības?" Latvijas Radio sacīja Jaunzeme-Grende.

"Kamēr tas notiek Dzintaru koncertzālē kā studijā, kurā tiek veikta ieraksta veidošana televīzijai, cilvēki pelna naudu. Līdzībās runājot, ja japāņi uzņem Ādažu poligonā filmu par karu, kamēr viņi uzņem filmu un rāda citās televīzijās, tikmēr tā ir viņu iekšējā lieta. Viņi par to maksā naudu un mēs no tā pelnam. Ja šis japāņu karš iznāktu Doma laukumā, mēs būtu neapmierināti," uzsvēra Jaunzeme-Grende, piebilstot, ka nav iebildumu, kamēr Jaunais vilnis notiek Dzintaru koncertzālē, bet, ja tas "iznāk ārpus paviljona uz Rīgas ielām, mēs runājam par šo kārtību, mūsu tradīcijām un vērtībām".

Jaunzeme-Grende uzsvēra, ka sarunā ar Krutoju plāno norādīt, ka neatbalsta Jaunā viļņa nakts diskotēku rīkošanu 11.novembra krastamalā, jo tā ir valstiski nozīmīga vieta. "Mūsu mājās, Latvijā kārtība ir šāda - 11.novembra krastmala ir ļoti svēta vieta mums, mēs tur rīkojam valstiskus pasākumus. Cilvēks to var nezināt, var nesaprast, viņš ir ciemiņš. Tas ir saprotami un es to paskaidrošu," sacīja politiķe.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā Jaunzeme-Grende ministrijā tiksies ar Krutoju, lai pārrunātu būtiskākos jautājumus, kas jau ilgstoši raisījuši diskusijas Latvijas sabiedrībā.

Jaunais vilnis 2012 Jūrmalā ilgs līdz 29.jūlijam. Konkursā šogad kopumā piedalās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas. Latviju šogad konkursā pārstāv vokālā grupa Framest.

Piektdien plkst.21.30 11.novembra krastmalā, starp Akmens un Vanšu tiltu, sāksies Jaunā viļņa nakts diskotēka MUZ TV, kas līdz šim tika rīkota Jūrmalā, bet šogad tā pirmo reizi notiks Rīgā. Nakts diskotēkas organizēšanas laikā Rīgā jau ceturtdienas vakara no plkst.22 līdz sestdienas, 28.jūlija, plkst.16 tiks slēgta satiksme 11.novembra krastmalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas