Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Lai būtu labāks miegs, Ufo jālieto deguna maska, Kivičam - jāsporto

Četri sabiedrībā pazīstami cilvēki – dziedātāja Aija Andrejeva, mūziķis Andris Kivičs, raidījuma BB Brokastis vadītājs Ufo un tirdzniecības kompleksa direktore Iveta Lāce - piedalījušies miega eksperimentā, vienu nakti guļot ar pie ķermeņa piestiprinātu miega diagnosticēšanas aparātu.

Eksperimentā noskaidrojās, ka A. Kivičam miega laikā nav elpošanas traucējumi, un lai no tiem izvairītos nākotnē, regulāri jānodarbojas ar sportu un jālieto veselīgs uzturs. Savukārt Ufo ir miega apnojas pirmā pakāpe jeb elpošanas traucējumi miegā, tāpēc viņam būtu ieteicams guļot lietot pozitīva spiediena terapiju jeb deguna masku. A. Andrejeva miegā saskārās ar nelieliem elpošanas traucējumiem, bet tos izraisīja saaukstēšanās. Veselīgākais miegs no eksperimenta dalībniekiem izrādījās I. Lācei.

Ar slavenību miega eksperimentu šonedēļ tirdzniecības centrā Spice Home tika atklātas Miega Dienas, kuru ietvaros ikviens interesents var pierakstīties uz bezmaksas konsultāciju pie ārstiem, kas var palīdzēt miega problēmu risināšanā.

Miega Dienu pasākumi Spice Home notiks piektdien, 28.septembrī, no plkst.14.00 līdz 18.00, kā arī sestdien un svētdien no plkst.12.00 līdz 18.00.

„Sabiedrībā iesakņojies maldīgs viedoklis, ka tādi miega traucējumi kā krākšana ir iemesls jokiem, un cilvēki nezina, ka patiesībā tā ir nopietna slimība, kas jāārstē. Pats vēl pirms trīs gadiem naktī modos 4 līdz 5 reizes. Līdz ar to dienā nespēju koncentrēties un nepārtraukti biju noguris. Manas krākšanas dēļ arī ģimenes locekļi bija neizgulējušies un nervozi. Nezināju, kas man var palīdzēt, jo par miega problēmām maz runā,” atzina Miega slimību centra organizētā Krākšanas čempionāta uzvarētājs Kaspars Grigalis.

“Kad uzzināju, kā manu problēmu var risināt, manas un manas ģimenes dzīves kvalitāte būtiski
uzlabojās. Nesen mūsu ģimenē ienāca mazais dēliņš, kurš tagad mierīgi var gulēt vienā istabā ar
tēti. Aicinu visus, kas saskaras ar miega traucējumiem, meklēt risinājumus savai problēmai, jo tas
ir tā vērts,” uzsvēra K.Grigalis.

Miega Dienu ietvaros piektdien, no plkst.18.30 līdz 20.00 konsultācijas sniegs algologs jeb sāpju ārsts Edgars Vasiļevskis. Ikviens interesents var pieteikties arī uz konsultāciju pie neirologiem Rutas Plotnieces un Larisas Zablockas, flebologiem: Inta Ūdra, Pētera Gerkes un Ivara Prudāna, fizioterapeitēm: Rasas Gaidlazdas, Martas Graubicas un Andas Dubras, psihiatra Jevgēnija Iznova, uztura speciālistes Gunas Rijkures, kosmetoloģes Ritas Baumanes, miega ārsta anestezioloģijas rezidents Jāņa Labuča. Iedzīvotāji var pieteikties arī uz izmeklēšanu ar ar CPAP (miega terapijas aparātu).

Uz konsultācijām iepriekš jāpierakstās, zvanot pa tālruni 67798177, vai reģistratūrā pie Spice Home Info centrā.

Jūsu uzmanībai piedāvājam ielūkoties Miega Dienu atklāšanas pasākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas