Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latviešiem Vācijā būs savs laikraksts

16.decembrī Bonnā (Vācija) notiks jaunā latviešu laikraksta _Deutsch-Baltische Zeitung _prezentācija. 

Dienai pastāstīja laikraksta redaktore Elīze Zaļuma, laikraksts tiks izdots latviešu valodā un iznāks vienu reizi mēnesī. Tā mērķis ir informēt par aktivitātēm latviešu vidū Vācijā, rakstīt par cilvēku pieredzi un sasniegumiem, sniegsim padomus dažādu sadzīvisku jautājumu risināšanā integrācijas procesā.

Laikraksts vēstīs arī par cilvēku pieredzi un sasniegumiem Vācijas darba, izglītības un uzņēmējdarbības jomā, par izglītības sistēmu un iespējām apgūt sev vēlamo profesiju kādā no Vācijas augstskolām. "Palīdzēsim tikko atbraukušajām ģimenēm ar padomu un psiholoģiski emocionālu atbalstu, kas ir saistīts ar dažādām integrācijas un sadzīviskām problēmām. Rakstīsim par mūsu tautas mantojumu – kultūru un mentalitāti, kas ir neatņemama dzīves sastāvdaļa un mūsu identitātes atpazīstamības kodols," stāstīja E.Zaļuma.

"Šāda veida laikraksts ir nepieciešamība tieši šajā laika posmā, kad liela daļa latviešu ir izvēlējušies meklēt labākas dzīves nodrošinājumu vai izglītības iegūšanu ārpus Latvijas robežām. Tieši šiem cilvēkiem ir vajadzīgs mūsu atbalsts, padoms un veiksmīga pieredze, kas iedvesmo nepadoties un informē par lietām, kas ir neskaidras," klāstīja redaktore.

Šobrīd saskaņā ar oficiāliem statistikas datiem Vācijā dzīvo aptuveni 15 000 latviešu. Ar katru dienu pieaug to latviešu skaits, kas izvēlas Vāciju par vietu dzīvošanai, strādāšanai, studēšanai vai praktiskas pieredzes gūšanai. 

"Ir latvieši, kam, atbraucot uz Vāciju, nav pieejams internets vai tas ir pieejams reti. Informācijas iegūšana ir ierobežota. Līdz ar to par svarīgāko šis lasītājs uzzinās, atverot Deutsch-Baltische Zeitung lapaspuses. Tāpat informācija, kas ir nepieciešama dzīvei Vācijā, bieži vien ir vācu valodā. Deutsch-Baltische Zeitung šāda veida informāciju lasītājam nodrošinās latviešu valodā," skaidroja E.Zaļuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas