Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Latvijā ieradies jaunais ASV vēstnieks Pekala

Trešdien Rīgā ieradās jaunais ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala. Oficiāli vēstnieka pienākumus M.Pekala sāks pildīt pēc 4.septembrī plānotās akreditācijas vizītes Rīgas pilī.

ASV prezidents Baraks Obama nominēja M.Pekalu vēstnieka darbam Latvijā šā gada 17.februārī un ASV Senāts amatā viņu apstiprināja 29.martā.

Latvijas un ASV attiecības jau patlaban ir ļoti ciešas, taču tās iespējams vēl vairāk stiprināt, pēc ierašanās Latvijā preses konferencē starptautiskajā lidostā Rīga sacīja jaunais ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala.

"Strādājot Latvijā, es ceru palīdzēt attīstīt mūsu valstu attiecības, kas jau tagad ir ļoti tuvas. Mūsu valstu sadarbība ir svarīga ASV. Paplašinot mūsu ekonomisko sadarbību, palielinot drošību NATO ietvaros, kā arī veicinot cilvēku savstarpējos kontaktus, kopā mēs varam mūsu valstu partnerību padarīt vēl stiprāku," teica Pekala.

M.Pekala vairākkārt uzsvēra, ka Latvija un ASV ir labi draugi un partneri, tādēļ viņš ir gandarīts par iespēju strādāt Rīgā. Atbildot uz jautājumu, vai viņš ir informēts par minoritāšu situāciju Latvijā, Pekala norādīja: ASV izprot, ka minoritāšu un multietniskie jautājumi ir sarežģīti un sensitīvi. Latvijā viņš vēlas uzklausīt visu pušu viedokļus par tiem.

M.Pekala atklāja, ka viņš zina arī krievu valodu un runā angļu, igauņu, franču, poļu un nedaudz arī latviešu valodā. Viņa tēvs ir polis, bet māte - lietuviete. Savu uzrunu masu medijiem Pekala sacīja latviešu valodā. "Es mācos latviešu valodu. Paldies par komplimentu, bet tā nav ļoti laba. Es domāju un ceru, ka runāšu daudz labāk latviešu valodā. Tas man ir svarīgi."

Vēl pirms atnākšanas uz preses konferenci savā Twitter kontā Pekala rakstīja: "Es ar ģimeni esmu sajūsmā par ierašanos Latvijā. Gaidu iespēju strādāt kopā ar latviešiem un mācīties no ikviena. Sveika, Latvija!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas