Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijā Krievijas prezidenta "vēlēšanas" notiks divos iecirkņos Rīgā

Latvijā Krievijas prezidenta "vēlēšanas" notiks divos iecirkņos, kas būs izvietoti Krievijas vēstniecības telpās Rīgā, Ukrainas neatkarības ielā 2.

Kā liecina vēstniecības ieraksts tviterī, viens vēlēšanu iecirknis būs Krievijas vēstniecībā, otrs - Krievijas vēstniecības Konsulārajā nodaļā. Ierakstā kā minēto iecirkņu atrašanās vieta kļūdaini norādīta Antonijas iela 2. No 2022.gada tā ir pārdēvēta par Ukrainas neatkarības ielu.

Vēstniecības ierakstā sociālajā medijā "Telegram" atzīmēts, ka vēlēšanas notiks 17.martā no plkst.8 līdz 20. Vēstniecība akcentē, ka pēc Latvijas iniciatīvas ir slēgts Krievijas ģenerālkonsulāts Daugavpilī un Liepājā. Tāpat Latvijas varas iestādes "nav vēlējušās" nodrošināt "vēlēšanu" iecirkņu ārpus vēstniecības telpām drošību, tāpēc nav bijis iespējams organizēt izbraukuma un iepriekšēju balsošanu, kā arī atvērt papildu vēlēšanu iecirkņus Latvijas teritorijā, informē vēstniecība.

2022.gada 24. februārī Krievija iebruka Ukrainā. Solidarizējoties ar Ukrainu tās cīņā pret neizprovocēto un neattaisnojamo Krievijas militāro agresiju un karu, 2022.gada aprīlī Latvijas Ārlietu ministrija nolēma atsaukt piekrišanu Krievijas ģenerālkonsulātu Daugavpilī un Liepājā darbībai Latvijā, tādējādi slēdzot abas Krievijas konsulārās pārstāvniecības. Šo ģenerālkonsulātu diplomātiskie darbinieki tika pasludināti par Latvijā nevēlamām personām.

Kā vēstīts, tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski būs vienīgi izrāde pašreizējā Krievijas diktatora Vladimira Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notiks no 15.marta līdz 17.martam. Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām, Kremlis amatpersonām izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par 71 gadu veco Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, nav ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi vai nu bijuši spiesti atstāt valsti vai ielikti cietumā, bet opozīcijas redzamākais politiķis Aleksejs Navaļnijs ieslodzījumā tika nomērdēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas