Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Latvija parakstīs nolīgumus par gaisa satiksmi ar Dominikānu un Seišelām

Valdība otrdien atbalstīja nolīguma par gaisa satiksmi parakstīšanu starp Latviju un Seišelām, kā arī Latviju un Dominikānu.

Satiksmes ministrijas (SM) informatīvajā ziņojumā teikts, ka pērn novembrī valdība atbalstīja nolīguma parakstīšanu ar Dominikānu, tomēr nolīguma parakstīšana sākotnēji plānotajā termiņā nenotika.

Iepriekš nolīguma parakstīšanai pilnvaroja SM valsts sekretāri Ilondu Stepanovu, kura patlaban ir pārcelta SM Sakaru departamenta direktores amatā. Līdz ar to valdība otrdien pilnvaroja SM valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Elīnu Šimiņu-Neverovsku parakstīt nolīgumu.

Tāpat valdība atbalstīja SM sagatavoto likumprojektu, kas paredz atbalstīt nolīguma par gaisa satiksmi parakstīšanu starp Latviju un Seišelām.

SM skaidro, ka nolīgumu noslēgšana izveidos tiesisku pamatu regulāriem gaisa pārvadājumiem starp Latviju un abām valstīm.

Nolīgumi noteiks Latvijas un Seišelu, kā arī Latvijas un Dominikānas aviokompāniju tiesības, regulāro gaisa pārvadājumu sākšanas nosacījumus un darbības noteikumus, kādi būs jāievēro attiecīgo valstu aviokompānijām, veicot regulāros pasažieru un kravu gaisa pārvadājumus starp valstīm.

Vienlaikus nolīgumi arī paredzēs nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu un citus ar regulāru gaisa satiksmi saistītus jautājumus.

Abus nolīgumus ir plānots parakstīt gaisa satiksmes nolīgumiem veltītā pasākuma "ICAN2024" laikā, kas notiks šogad no 21.oktobra līdz 25.oktobrim Malaizijā. Abus nolīgumus parakstīs Šimiņa-Neverovska.

Jauni nolīgumi tiek slēgti, lai paplašinātu regulāro lidojumu maršrutu tīklu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas