Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvija plāno piešķirt Afganistānas drošības spēkiem pusmiljonu ASV dolāru gadā

Latvija no 2015.gada plāno piešķirt Afganistānas drošības spēkiem pusmiljonu ASV dolāru (262 000 latu) gadā, šodien slēgtā sēdē vienojās valdība.

Valdība patlaban nolēmusi finansējumu piešķirt trīs gadus. Līdzekļu avots būs Aizsardzības ministrijas attiecīgā gada budžets, žurnālistiem pastāstīja ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts. Pēc viņa vārdiem, līdzekļi paredzēti armijas un policijas uzturēšanai.

Kā skaidroja Sārts, šogad maijā notiks NATO samits Čikāgā, kur spriedīs par Afganistānas stratēģiju pēc 2014.gada. "2014.gadā beigsies NATO esošā militārā operācija, un jāskatās uz veidiem, kā nodrošināt Afganistānas ilgtspējīgu drošību. Viens no elementiem ir, lai tie spēki, ko sadarbībā ar NATO Afganistāna izveidojusi, spētu funkcionēt," skaidroja ministrijas pārstāvis.

Tam nepieciešami līdzekļi, kuru kopējais apmērs varētu sasniegt četrus miljardus dolāru (2,1 miljardu latu) gadā. Latvijas daļa šajā devumā varētu būt pusmiljons dolāru.

Runājot par Latvijas turpmāko iesaisti, Sārts norādīja, ka būs jāskatās samita kontekstā. Viņš piebilda, ka militārā iesaiste strauji samazināsies, un, ja paliks, tad saistībā ar apmācībām u.tml. "Būtu labi, ja varētu rēķināties ar kaut kāda veida civiliesaisti un biznesa iespēju attīstību," piebilda ministrijas valsts sekretārs. Viņš arī norādīja, ka par karavīru skaita samazināšanu ir pāragri runāt. Konceptuāli ir pieņemts lēmums pakāpeniski to samazināt, taču jāskatās pēc reālās situācijas, teica Sārts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas