Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā provizoriski sākas meteoroloģiskā vasara

Atbilstoši laika prognozēm šodien, 6.jūnijā, Latvijā sākas meteoroloģiskā vasara.

Tā sākas, kad piecas diennaktis pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra ir vismaz +15 grādi, un meteoroloģiskās vasaras sākums ir pirmā no šīm dienām.

Rīgas centrā jau svētdien, 5.jūnijā, diennakts vidējā gaisa temperatūra sasniedza +16 grādus. Sagaidāms, ka valsts lielākajā daļā pirmdiena būs pirmā diennakts ar vidējo gaisa temperatūra virs +15 grādiem. Daļā piekrastes meteoroloģiskā vasara vēl nesāksies.

Pērn meteoroloģiskā vasara Latvijas lielākajā daļā iestājās 2.jūnijā un noslēdzās 21.augustā; iepriekšējās desmitgadēs tā vidēji sākusies 19.jūnijā un beigusies 27.augustā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Meteoroloģiskās vasaras vidējais ilgums 1961.-1990.gadā bija 74 dienas, gaisa temperatūra caurmērā nepārsniedza +16,3 grādus. Globālās sasilšanas ietekmē šā gadsimta beigās vasaras vidējais garums Latvijā, iespējams, būs jau 136 dienas, savukārt vidējā gaisa temperatūra var sasniegt +19,5 grādus.

Laika periodā no 1961.gada līdz 2010.gadam ziemas Latvijā kļuva par gandrīz pusotru grādu siltākas, savukārt vasarās gaisa temperatūra kāpa tikai par 0,3 grādiem. Meteoroloģisko vasaru garums palielinājās par 11 dienām, turpretī ziemas kļuva par nedēļu īsākas.

Tuvākajās diennaktīs Latvijā būs daudz mākoņu, dažbrīd gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi. Vējš visbiežāk būs lēns. Gaisa temperatūra naktīs nenoslīdēs zemāk par +8..+15 grādiem, maksimālā temperatūra dienas laikā būs +20..+25 grādi, nedaudz mazāk vietām piekrastē un zem lietus mākoņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas