Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvija saņēmusi 56 400 AstraZeneca un 117 000 Pfizer vakcīnu devu

Latvijai piegādāts 56 000 AstraZeneca un 117 000 Pfizer/BioNTech vakcīnu devu, aģentūrai LETA pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Šonedēļ arī plānots saņemt 19 200 Moderna devu un 26 400 Johnson&Johnson devu.

Jau ziņots, ka iepriekš pastāvēja neskaidrības sakarā ar "AstraZeneca" piegādēm, līdz ar ko, lai nodrošinātu balstvakcīnas tiem, kuri jau saņēmuši vienu šī ražotāja devu, tika pieņemts lēmums par AstraZeneca vakcīnu neizmantošanu pirmo devu ievadīšanai.

Sakarā ar šodienas AstraZeneca piegādi veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pagājušās nedēļas valdības sēdē pavēstīja, ka ar to "mēs pilnībā nosedzam jūnijā nepieciešamo otro devu apjomu, un šī intriga ir beigusies - mums pietiek AstraZeneca pat ar rezervi, lai nosegtu visas nepieciešamās devas tiem, kas ir saņēmuši pirmo devu".

Tāpat vēstīts, ka sākotnēji bija iecerēts, ka AstraZeneca vakcīna būs galvenā, kuru izmantos Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju imunizācijā pret Covid-19, jo tā ir lēta un to ir vienkārši lietot. Tomēr šī iecere izgāzusies, jo uzņēmums nespēj paredzētajos termiņos pildīt piegādes saistības. Turklāt radušās bažas, ka vakcīna ļoti retos gadījumos var izraisīt trombu veidošanos, tāpēc vairākas valstīs pārtraukta vai ierobežota tās izmantošana.

Par neizpildītajām saistībām ES kompāniju AstraZeneca iesūdzējusi tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas