Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijā šogad noslīkuši pieci zemledus makšķernieki

Latvijā šogad divu mēnešu laikā noslīkuši pieci zemledus makšķernieki, taču februārī šādi gadījumi nav fiksēti - pēdējais bojāgājušais makšķernieks reģistrēts 19.janvārī, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Salīdzinoši pērn janvārī un februārī kopumā reģistrēti 11 noslīkuši zemledus makšķernieki.

VUGD pārstāve Inga Vetere aģentūru BNS informēja, ka pēdējais reģistrētais noslīkušais "bļitkotājs" bijis 22 gadus vecs un 19.janvārī noslīcis Bauskas rajona Mūsas upē. Pirms tam janvārī divi zemledus makšķernieki noslīkuši Rīgā, Lielupes ielas apvidū, Loču kanālā, un pa vienam Liepājā pie Ziemeļu mola, Daugavā pie Ogres, kā arī kādā dīķī Baldonē.

Kopumā šāds noslīkušu zemledus makšķernieku skaits uzskatāms par nelielu, ņemot vērā, ka šās nodarbes piekritēju skaits Latvijā, visticamāk, nav samazinājies, pauda Vetere.

Kopējais bojāgājušo zemledus makšķernieku skaits var atšķirties, ja noslīkušo izvilkšanā VUGD glābēji nav iesaistījušies.

Ik ziemu tieši zemledus makšķernieki izceļas ar pārgalvību, kāpjot uz ledus, kamēr tas vēl nav drošs staigāšanai, un beidz makšķerēšanu pēc iespējas vēlāk. Taču viņi ir tie, kuri netieši iedrošina mazus bērnus kāpt uz ledus - bērni redz, ka pieaugušie ir uz ledus, un ir pārliecināti, ka arī viņu dzīvībai briesmas nedraud. "Bļitkotāji" iedrošina arī tos, kuri ūdenstilpni ziemā izmanto kā īsāku ceļu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas