Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Latvijā trīs gadus būs subsidētās enerģijas nodoklis

No nākamā gada 1.janvāra Latvijā ieviesīs subsidētās enerģijas nodokli (SEN), kam būs noteiktas trīs likmes - 15%, 10% un 5%, trešdien ārkārtas sēdē par valsts budžetu un tā pavadošajiem likumprojektiem nolēma Saeimas deputāti.

Ar līdzekļiem, kas iegūti no SEN, paredzēts noturēt elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti pašreizējā līmenī, kā arī sniegt atbalstu trūcīgākajiem iedzīvotājiem.

Augstākā - 15% likme - tiks noteikta dabasgāzes stacijām, atjaunojamo energoresursu stacijām - 10%, bet 5% likme būs stacijām, kas ar siltumenerģiju nodrošina centralizētās sistēmas un kur nodokļa likmei ir tieša ietekme uz siltumenerģijas gala tarifu lietotājam. 5% likmi piemēros arī ražotājiem, kas elektroenerģijas ražošanas procesā izmanto dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus vai atvasinātus produktus un saražoto siltumenerģiju izmanto produkcijas ražošanai.

Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis debatēs par šo jautājumu gan izteicās, ka deputāti, pieņemot šo likumprojektu, pieļaus kļūdu, jo, visticamāk, jaunā nodokļa likums tā pašreizējā veidolā paredz pārmērīgi lielu nodokli koģenerācijas stacijām, kas izmanto šķeldu.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, savukārt atkārtoti pauda, ka SEN būs terminēts nodoklis un darbosies īsu laiku - no 2014. līdz 2017.gadam. Tomēr tas esot nepieciešams, lai apmaksātu elektroenerģijas lietotāju atbalsta fonda izveidi un kompensētu pieaugošās elektroenerģijas izmaksas arī trūcīgajiem iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas