Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 12. septembris
Erna, Eva, Evita

Latvija Ukrainai nodos 30 nolietotas policijas automašīnas un 18 dzērājšoferiem konfiscētus spēkratus

Valsts policija (VP) Ukrainas Aizsardzības ministrijai un Nacionālās gvardes uzdevumu vienībai nodos 30 transportlīdzekļus, šodien nolēma valdība. Tāpat lemts bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 18 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

VP seko pašreizējai situācijai Ukrainā, kā arī uztur kontaktus ar Ukrainas Nacionālo policiju, Ukrainas Aizsardzības ministriju un Ukrainas Nacionālās Gvardes uzdevumu vienību. Izvērtējot saņemtos palīdzības pieprasījumus, VP lēmusi, ka nepieciešams atbalstīt Ukrainas Nacionālo policiju, Ukrainas Aizsardzības ministriju un Ukrainas Nacionālās gvardes uzdevumu vienību, kas pašlaik strādā bezprecedenta kara apstākļos.

Izskatot sarakstus ar pieprasītajiem tehniskajiem līdzekļiem, tika secināts, ka VP var sniegt tehnisko atbalstu, piegādājot Ukrainas Nacionālajai policijai, Ukrainas Aizsardzības ministrijai un Ukrainas Nacionālās gvardes uzdevumu vienībai 30 transportlīdzekļus ar to aprīkojumu.

Ziedotie transportlīdzekļi neesot nepieciešami VP funkciju nodrošināšanai, transportlīdzekļi esot ar būtisku nobraukumu un tehnisko nolietojumu, kā arī to atsavināšana neradīšot nepieciešamību jaunu transportlīdzekļu iegādei, līdz ar to šos spēkratus esot iespējams nodot atsavināšanai kā nevajadzīgo valsts kustamo mantu.

Savukārt dzērājšoferiem konfiscētās 18 automašīnas paredzētas Ukrainas Nacionālās gvardes militārajām vienībām, Ukrainas Aizsardzības ministrijas armijas daļām, Hersonas apgabala Heničes rajona Heničes pilsētas militārajai pārvaldei, Čerņihivas apgabala Priluckas rajona Linovicas ciema padomei, Čerņihivas apgabala Priluckas pilsētas domes Izglītības departamentam, Čerņihivas apgabala, Priluckas rajona, Suhopolovas ciema domes sociālo pakalpojumu sniegšanas teritoriālajam centram.

Tāpat automašīnas tiks nodotas Čerņihivas apgabala Priluckas rajona Varvinas ciema domei, Luhanskas novada domes pašvaldības nekomercijas uzņēmumam "Luhanskas novada bērnu klīniskā slimnīca", Ivanofrankivskas pilsētas domes izpildkomitejai, Dņipropetrovskas apgabala Hrušivskas ciema padomes izpildkomitejai, Kijivas apgabala, Borispiļas rajona Zoločivas ciema domei, Jabluņivskas ciema padomes komunālajai iestādei "Sociālo pakalpojumu sniegšanas centrs", Čerņihivas apgabala, Horodņas rajona Horodņas pilsētas domei.

Ukrainai nododamo 18 transportlīdzekļu kopējā provizoriskā tirgus vērtība ir 70 794 eiro.

Tostarp Ukrainai paredzēts nodot 2005.gada izlaiduma "Opel Zafira" (provizoriskā tirgus vērtība 1550 eiro), 2006.gada "Ssangyong Kyron" (1700 eiro), 2010.gada "Volvo XC90" (8150 eiro), 2001.gada "Volvo V70" (153 eiro), 2002.gada "Audi A6 Avant" (169 eiro), 2008.gada "Opel Vectra" (2950 eiro), 2008.gada "Volvo S60" (3200 eiro), 2010.gada "Ford C-Max" (2700 eiro) un 2003.gada "Volvo V70" (262 eiro).

Tāpat Ukarainai nodos 2005.gada "Ford Mondeo" (1300 eiro), nenoskaidrota izlaiduma gada "Opel Grandland X" (8200 eiro), 2006.gada "Toyota Land Cruiser" (8500 eiro), 2016.gada "Volkswagen Caddy" (600 eiro), 2005.gada "Ford Focus LP663" (1590 eiro), 2006.gada "Volvo S60" (1500 eiro), 2019.gada "Volkswagen Golf" (9770 eiro), 2005.gada "Volvo XC90" (3500 eiro) un 2014.gada "Mercedes Benz Viano" (15 000 eiro).

Jau ziņots, ka par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam.

Atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumam Latvijas valstij piekritīgos transportlīdzekļus var nodot bez atlīdzības Ukrainas valdības īpašumā, lai palīdzētu novērst ar karadarbību Ukrainā saistītās ārkārtējās situācijas sekas un atbalstītu Ukrainas sabiedrību. Šis ir viens no veidiem, kā Latvija palīdz Ukrainai cīņā ar Krievijas agresiju.

Dzērājšoferiem konfiscēto transportlīdzekļu nodošanā Ukrainai Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbojas ar biedrību "Agendum", kas ar tā dēvētā Tviterkonvoja palīdzību nodrošinās auto nogādāšanu Ukrainā un nodošanu Ukrainas valdības institūcijām, veicot visas nepieciešamās darbības un sedzot visus saistītos izdevumus.

Biedrība "Agendum" no dažādām Ukrainas valdības institūcijām saņem palīdzības sniegšanas lūgumus par transportlīdzekļu nepieciešamību. VID sniedza biedrībai aktuālu valstij piekritīgo transportlīdzekļu sarakstu, ko biedrība izvērtēja atbilstoši saņemtajiem palīdzības sniegšanas lūgumiem. VID biedrībai izvērtēšanai piedāvā automašīnas, kas ir braukšanas kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst normāla, saprotama skaidrojuma

Par to, kā un kāpēc varēja rasties "krievu drona krīze", kas izvērtusies šaubās par mūsu pretgaisa aizsardzības spējām un nedēļu ilgās komunikācijas kļūdās no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas