Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Latvija vēlas mainīties ar Krieviju informācijā par pilsonības piešķiršanu

Latvija vēlas slēgt ar Krieviju valdību vienošanos par savstarpēju informācijas apmaiņu par Latvijas un Krievijas pilsonības piešķiršanu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis.

Šāda vienošanās ļautu izvairīties no negodprātīgas sociālo pabalstu un apdrošināšanas sistēmas izmantošanas, pieprasot, piemēram, pabalstu saņemšanu no abām valstīm vienlaikus.

Šobrīd Krievijas Migrācijas dienests Latvijas pusei sniedz informāciju tikai par tiem Latvijas pilsoņiem, kuri ir pieņēmuši Krievijas pilsonību, bet par Latvijas nepilsoņiem, kuri ir pieņēmuši Krievijas pilsonību, informācija netiek sniegta, atstājot paša cilvēka goda prāta ziņā - informēt vai neinformēt par to Latviju.

Latvijas puses piedāvātais vienošanās projekts ietvertu arī informācijas apmaiņu par Krievijas pilsonības piešķiršanu personām, kuru statuss noteikts likumā "Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības", proti, nepilsoņiem.

Latvija pirmo reizi vienošanās projektu Krievijas pusei iesniedza 2009.gada 28.jūlijā Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomā Humanitārās sadarbības darba grupas 3.sēdes laikā Rīgā. Latvija šo jautājumu aktualizē regulāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas