Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas izstāsies no Pasaules Tūrisma organizācijas

Ekonomikas ministrija norāda, ka dalība Pasaules Tūrisma organizācija (PTO) maz palīdz Latvijas tūrisma attīstībai. Turklāt dalības maksa organizācijā pērn bijusi teju 42 tūkstoši latu, kas ir viena no lielākajām iemaksām, ko EM tērē par Latvijas dalību kādā no starptautiskajām organizācijām, ziņo Latvijas Radio. 

Vienošanās par izstāšanos no PTO pieņemta konsultējoties ar tūrisma nozares pārstāvjiem, tomēr ne visi šādu rīcību atbalsta, norāda radio.

Runas par to, ka no dalības PTO Latvijai nav nekādas jēgas sākas pirms diviem gadiem. Pirms gada tika panākta vienošanās arī ar tūrisma nozares konsultatīvo padomi, tādējādi dodot zaļo gaismu sarunu uzsākšanai ar PTO. Valdības sēdē otrdien tika akceptēts likumprojekts, kas paredz sākt formalitāšu kārtošanu. 

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pauž pārliecību, ka līdz ar izstāšanos no PTO Latvijas iespējas tūristu piesaistē nesamazināsies.

EM nostāju atbalsta Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs, kurš norāda uz citām organizācijām, kuru piedāvātās iespējas ir Latvijai interesantākas, par piemēru minot Eiropas tūrisma komisiju.

Lai gan EM apgalvo, ka lēmums izstāties no PTO pieņemts kolektīvi ar tūrisma nozares pārstāvjiem, Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas prezidente Kitija Gitendorfa pauž pārliecību, ka labāk būtu bijis tomēr neizstāties. K.Gitendorfa cer, ka, uzlabojoties budžeta situācijai, Latvija dalību PTO varēs atjaunot.

Latvija PTO tika uzņemta 2003.gadā. Patlaban tajā darbojas 154 valstis. Tomēr no Eiropas Savienības organizācijā nav pārstāvētas virkne, tajā skaitā Igaunija, Somija, Zviedrija un Dānija. Arī Anglija, Beļģija un Luksemburga nav PTO dalībnieces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas