Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas kredītreitingu saglabā līdzšinējā līmenī

Reitingu aģentūra DBRS Ratings apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu līdzšinējā līmenī, šādu lēmumu skaidrojot ar stabilu makroekonomikas politiku un zemo valsts parādsaistību līmeni.

DBRS Latvijas ilgtermiņa kredītreitingu ārvalstu un vietējā valūtā saglabājusi "A" līmenī, bet īstermiņa kredītreitings saglabāts "R-1" līmenī, abiem kredītreitingiem atkārtoti apstiprinot stabilu nākotnes perspektīvu.

Aģentūra norāda, ka lēmums saglabāt reitingus pieņemts, jo Latvijā tiek īstenota stabila makroekonomikas politika, tostarp tiek pieņemti saprātīgi lēmumi fiskālajā jomā un valsts parāda līmenis ir zems. Latvijai ir arī institucionālie ieguvumi no dalības Eiropas Savienībā un eirozonā.

Kā apdraudējumu radošus faktorus DBRS min valsts nelielās un atvērtās ekonomikas atvērtību ārējiem triecieniem, zemāku ienākumu un produktivitātes līmeni nekā partneriem eirozonā, kā arī nerezidentu noguldījumu radītos riskus finanšu sektoram.

DBRS vērtējumā, pēc jaunās valdības izveidošanas gaidāma makroekonomikas politikas kontinuitāte.

Reitingu aģentūra prognozē, ka Latvijas ekonomikas izaugsme nākamgad varētu nedaudz samazināties. Investīciju aktivitāte jau ir piedzīvojusi maksimumu. taču arī nākamajā un aiznākamajā gadā ES finansētie projekti nodrošinās investīcijas. Gaidāms, ka privātais patēriņš saglabāsies augstā līmenī, tomēr ārējais pieprasījums samazināsies un tāpēc palēnināsies eksporta pieaugums, norāda DBRS.

Aģentūra pozitīvi vērtē situāciju Latvijas finanšu sektorā, tomēr piebilst, ka kredītu izmaksas ir relatīvi augstas tirgus koncentrācijas un vēsturiski izveidojušos centienu izvairīties no riskiem dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas