Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas labākā boksera ienākumi pērn - 4343 lati

Šī brīža labākais Latvijas bokseris Mairis Briedis pagājušajā gadā kā Valsts policijas kārtībnieks nopelnījis 4343 latus. Par boksēšanos viņš naudu nav saņēmis.

Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāzē pieejamā Brieža valsts amatpersonas deklarācija, viņa īpašumā ir vienīgi 2006.izlaiduma gada automašīna "Škoda". Saskaņā ar deklarāciju sportistam pērn arī nav bijuši darījumi, kuru summa pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas jeb 4000 latus.

Jautāts, vai deklarācijā norādītie dati atbilst patiesībai, Briedis aģentūrai LETA apstiprināja, ka par boksēšanos vēl joprojām viņš neko daudz nesaņem. Sportistam esot sponsors, kurš apmaksā visas cīņu izmaksas.

"Ar sponsoru esam vienojušies, ka brīdī, kad cīņu izmaksas segs kāds cits iesaistītais, nauda, kas šobrīd vidēji tiek rezervēta vienas cīņas izmaksu segšanai, būs mani ienākumi. Līdz tam gan vēl jātiek, bet pats ceru, ka no 2013.gada nopelnītās naudas deklarēšanas jautājums arī būs aktuāls, ja gada izskaņā izdosies izcīnīt čempiona jostu," aģentūrai LETA sacīja Briedis.

Komentējot iepriekš publiski izskanējušo informāciju par izcīnīto naudu šova "Bigger's Better" turnīros, Briedis atgādināja, ka "Bigger's Better" prezidents, kurš arī pats ir boksa promoters, 2012.gadā viņam piedāvājis parakstīt līgumu, kas dod iespēju regulāri cīnīties "Eurosport" kanāla tiešraidēs. Apmaiņā pret to sportists atteicies no lielākās naudas balvas daļas.

"Šobrīd mums ir atrunāts līguma ietvaros nepieciešamo cīņu skaits, ko organizē promoters ar titula cīņu gada beigās un nometni pie labākajiem ASV boksa treneriem gatavojoties. Piedāvājums sakārtot man karjeru bija daudz vērtīgāks par laimēto summu, kas vēlāk var izrādīties maznozīmīga pret iespējamo peļņu, tādēļ vienošanās iekļāva manis atteikšanos no lielākās daļas laimētās naudas summas," uzsvēra Briedis.

Bokseris rezumēja, ka pagaidām viņam vienkārši nav bijuši ienākumi, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem būtu jādeklarē, taču vienlaikus sportists pauda cerību, ka tuvāko pāris gadu laikā situācija mainīsies.
Brieža valsts amatpersonas deklarācija liecina, ka viņam ir sieva un trīs dēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas