Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas Radio prasa papildu 62 000 latu apsardzes nodrošināšanai nākamgad

Latvijas Radio (LR) prasa piešķirt papildu 62 000 latu finansējumu apsardzes nodrošināšanai nākamajā gadā, informēja radio pārstāve Ilze Zvaigzne.
Šodien Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome izskatīja LR pieteikumu par papildus nepieciešamajiem līdzekļiem apsardzes nodrošināšanai ar nākamā gada 1.janvāri.

Kā skaidro Zvaigzne, līdz šim radio apsardzes pakalpojumus nodrošināja Valsts policija, taču atbildīgās institūcijas pieņēmušas lēmumu, ka policija to vairs nevar atļauties.

"Radio budžetā līdz šim šādi līdzekļi netika paredzēti un prognozējam, ka arī nākamgad kopējais budžets, visticamāk, netiks palielināts, tādēļ nepieciešamā summa būs jāprasa papildus," sacīja Zvaigzne.

Kā ziņots, pērn jūlijā LTV ģenerāldirektors Edgars Kots Ministru kabinetam, Nacionālajai radio un televīzijas padomei, Iekšlietu ministrijai, Finanšu ministrijai un Saeimas frakcijām nosūtīja vēstuli, kurā pauda, ka LTV nevar pilnvērtīgi funkcionēt bez apsardzes un nepieciešams rast risinājumu tās turpmākai nodrošināšanai.

Kots aicināja neizdot "bezatbildīgi sagatavotos grozījumus Ministru kabineta 2009.gada 25.novembra rīkojumā "Par Valsts policijas apsargājamajiem objektiem" un sēsties pie sarunu galda, lai vienotos par sabiedrības un valsts interesēm atbilstošu risinājumu".

LTV ģenerāldirektors saskatīja risinājumu, ja "Valsts policija nodrošina LTV apsardzi līdz šī gada beigām un turpmākai LTV apsardzes nodrošināšanai tiek piešķirti finanšu līdzekļi, paredzot tos LTV budžetā".

Taču rīkojums tika izdots, tādēļ LTV izsludināja iepirkumu konkursu par LTV ēkas Rīgā, Zaķusalas krastmalā 3, un tās teritorijas apsardzes nodrošināšanu un tajā uzvarēja SIA "Bastions apsardze". Kopējā līguma summa ir 44 974 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas