Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas zivrūpnieki kopš Krievijas noteiktā embargo aktīvāk piedalās starptautiskās pārtikas izstādēs

Latvijas zivrūpnieki kopš Krievijas noteiktā embargo aktīvāk piedalās starptautiskās pārtikas izstādēs, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Zivrūpnieku savienības (LZS) prezidents Didzis Šmits.

"LZS kopā ar biedriem pagājušogad bijām uz deviņām izstādēm, šogad un nākošgad būs kādas desmit. Dodamies arī uz jaunām izstādēm, plānojam būt vienā no lielākajām Latīņamerikas izstādēm, skatīsimies, kas tur notiek. Katrai izstādei ir nozīme. Ja kādreiz braucām uz četrām, tagad braucam uz desmit un, skaidrs, ka atdeve no tā rodas. Piemēram, Japānas tirgu piesaistījām caur izstādi. Pārsvarā visi jaunie projekti, kas mums ir, rodas no dalības izstādēs," sacīja Šmits.

Šmits teica, ka situācija Latvijas zivrūpniecības produkcijas realizācijas tirgos ir atšķirīga. Rietumeiropas tirgū situācija ir stabila, ko var attiecināt uz tā saucamajām "vecās" Eiropas valstīm. Krievija, Kazahstāna un Kirgizstāna Latvijas zivrūpniecības eksportam ir slēgtas, tāpēc tur situāciju ir grūti komentēt.

Tajā pašā laikā Gruzijā, Azerbaidžānā un Uzbekistānā Latvijas zivrūpniekiem ir stabila realizācija, lai gan šajās valstīs ekonomisko grūtību dēļ ir pazeminājusies iedzīvotāju pirktspēja, kā arī vērojamas valūtas svārstības. "Šajās valstīs izaugsmē esam diezgan limitēti. Mēs esam šajos tirgos un mūsu produkciju tur pērk, bet diži vairāk šajos tirgos izdarīt vairs nevar," sacīja Šmits, piebilstot, ka vienlaikus ir daudzi tirgi, kuros Latvijas zivrpūpnieki ar savu produkciju vēl nav iekļuvuši, tāpēc izaugsmes iespējas ir globālā mērogā.

Viņš atzina, ka Rietumeiropā zivju pārstrādes nozarē ir konkurence. "Tirgū šobrīd notiek stumdīšanās, izšķiršanās, kuri būs tie, kas tur paliek. Domāju, ka mēs esam ļoti daudziem Eiropas ražotājiem radījuši galvassāpes ar savu intervenci Rietumeiropas tirgū. Cīņa būs un tad redzēsim, kā mums ies," teica Šmits.

Jau ziņots, ka Krievija 2015.gada jūnijā noteica ierobežojumus visas Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

LZS apvieno vadošos zivju pārstrādes uzņēmumus Latvijā. Pirms Krievijas veterinārā fitosanitārā dienesta lieguma ievest Latvijas zivju pārstrādes produktus, eksporta apjoms uz Krieviju veidoja aptuveni 100 miljonus eiro gadā, nozarē nodarbinot virs 5000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas