Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lembergs: Esmu nolēmis Dombrovska valdībai parādīt dzelteno kartīti

Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij) nepieņemams šķietot veids, kā apvienība Vienotība (V) risina jautājumu par pensiju indeksēšanu, tādēļ viņš esot nolēmis brīdināt premjera Valda Dombrovska (V) vadīto valdību un parādīt tai dzelteno kartīti, šodien preses konferencē informēja Lembergs.

"Es pirms vairākām nedēļām devu uzdevumu Dombrovska valdībai un arī 10.Saeimai izdarīt nepieciešamās izmaiņas Latvijas Republikas likumos un 2011.gada budžetā un veikt pensiju, pabalstu paaugstināšanu jeb indeksāciju adekvāti inflācijai, kā arī šāda veida indeksāciju veikt darba algām, ko saņem skolotāji, ārsti, cits medicīniskais personāls, iekšlietu sistēmas darbinieki, tiesu sistēmas darbinieki, kultūras darbinieki un citu no valsts budžeta finansēto iestāžu darbinieki," informēja Ventspils domes priekšsēdētājs.

Pašlaik izskatīšanai Saeimas komisijā nodots tikai jautājums par pensiju indeksāciju. "Bet diemžēl pašlaik jautājums tiek virzīts, pēc manām domām, absolūti nepareizā virzienā, un atkal tā ir Vienotība, kas pretēji saviem priekšvēlēšanu solījumiem pirms gada piedāvā daļai no pensionāriem samazināt pensijas un uz tā rēķina palielināt [pensijas] citiem pensionāriem. Vārdu sakot, ka pensionāri finansē pensionārus," informēja Lembergs.

Ventspils mēram tas šķiet nepieņemami, jo visi pensionāri ir maksājuši nodokļus, un valstij ir pienākums viņiem maksāt atbilstošas pensijas. Pēc Ventspils mēra domām, šādi priekšlikumi grauj tautas uzticību valstij.

"Tāpēc es esmu pieņēmis lēmumu šodien izteikt Dombrovska valdībai brīdinājumu un parādīt dzelteno kartīti par šādu ideju un šādu priekšlikumu izvirzīšanu koalīcijas [partiju] sadarbības padomē šī gada 27.jūnijā. Es ceru, ka Vienotība saprot, ka nevar solīt pirms vēlēšanām vienu un pēc vēlēšanām darīt ko citu," sacīja Lembergs.

Dzeltenās kartītes parādīšana esot jāuztver kā brīdinājums Dombrovska valdībai, "ka priekšvēlēšanu solījumi jāpilda un ka viņa valdība ir apdraudēta arī tad, ja referendums paredz, ka Saeima un līdz ar to Dombrovska valdība var turpināt darbu".

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai dzeltenās kartītes parādīšana jāuztver kā brīdinājums, ka ZZS varētu pamest valdību, Lembergs sacīja: "Mēs to neesam apsprieduši, bet es uzskatu, ka priekšvēlēšanu solījumi ir jāpilda, valdības deklarācija ir jāpilda, un likums ir jāpilda, un nevar būt mans atbalsts tādai valdībai, kuras vadītājs nepilda vēlētājiem dotos solījumus."

Lembergs arī preses konferencē deva valdībai jaunu uzdevumu: "Es šodien gribētu izteikt Dombrovskim vēl vienu uzdevumu - finanšu ministram un Dombrovskim jānodrošina valsts budžeta 2012.gadam iesniegšana izskatīšanai valdībā līdz šī gada 1.augustam. Lai nebūtu tā, kā pavisam nesen, kad neiesniedz valsts budžetu, viņš nav zināms, un pirms vēlēšanām sola vienu, bet pēc vēlēšanām dara ko citu."

Skaidrojot, kādēļ viņš dod uzdevumus Dombrovska valdībai, Lembergs atsaucās uz apgalvojumiem, ka viņš it kā nosakot valdības dienas kārtību: "Gribu, lai viņi apliecina savu vārdu patiesumu - Lembergs uzdeva, Dombrovskis izpildīja."

Jau ziņots, ka 28.maijā valsts prezidents Valdis Zatlers, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, rosināja atlaist Saeimu. Valsts prezidents Valdis Zatlers, apgalvojot, ka Saeimas lēmumi tiek pieņemti šaurās oligarhu interesēs, "melo un rēķinās ar to, ka citi to nevar pārbaudīt", šodien paša apmaksātā raidlaikā telekompānijā LNT uzrunā sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Ventspils mērs uzskata, ka Zatlera paziņojumi, ka Saeimas un Ministru kabineta lēmumi tiek pieņemti Lemberga interesēs, nav patiesi, un to pierādot arī fakts, ka Zatlers nav nosaucis, kuri tieši šie lēmumi ir.

Lembergs savā uzrunā arī noliedza apgalvojumus, ka Ventspilij būtu priekšrocības, diskutējot par dažādu budžeta un Eiropas Savienības fondu līdzekļu sadali.

"Prezidents sarīda novadus, un viņš arī melo," sacīja Lembergs, norādot, ka vislielākos atbalsta maksājumus uz vienu iedzīvotāju saņem Latgale un Vidzeme, savukārt Ventspils caur pašvaldību izlīdzināšanas fondu citām pašvaldībām 15 gadu laikā pārskaitījusi 36 miljonus latu.

Lembergs uzskata, ka pret viņu vērsto nomelnošanas kampaņu apmaksā "starptautiskais oligarhs" miljardieris Džordžs Soross, kar kuru Zatlers ASV vizītes laikā tikās Sorosa dzīvoklī Ņujorkā "pietiekami intīmā atmosfērā".

LETA jau ziņoja, ka paša apmaksātā raidlaikā telekompānijā LNT uzrunā Lembergs sacīja, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers, apgalvojot, ka Saeimas lēmumi tiek pieņemti šaurās oligarhu interesēs, "melo un rēķinās ar to, ka citi to nevar pārbaudīt".

Ventspils mērs uzskata, ka Zatlera paziņojumi, ka Saeimas un Ministru kabineta lēmumi tiek pieņemti Lemberga interesēs, nav patiesi, un to pierādot arī fakts, ka Zatlers nav nosaucis, kuri tieši šie lēmumi ir.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas