Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Līdz jūnijam vairākās Latvijas pilsētās tiks ierīkoti bezmaksas Wi-Fi soliņi

Līdz jūnija sakumam Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Daugavpilī un citās pilsētās sadarbībā ar pilsētu pašvaldībām tiks ierīkoti Lattelecom Wi-Fi soliņi, kas simboliski atklās bezmaksas Wi-Fi teritorijas pilsētu parkos vai citās publiski pieejamās vietā, portālu Diena.lv informēja Lattelecom pārstāvji.

Bezmaksas Wi-Fi teritorijas iekārtošana veido pilsētu arvien draudzīgāku ne tikai iedzīvotājiem, bet arī pilsētu viesiem - tūristiem.

Pirmā pilsēta, kurā tiks atklāts Wi-Fi soliņš, būs Valmiera. Pasākums notiks 17.maijā plkst. 10.00 pie Tūrisma informācijas centra, Rīgas ielā 10. Notikumā piedalīsies Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis un Lattelecom Galvenais finanšu direktors Gints Bukovskis, kas simboliski atklās pilsētas bezmaksas Wi-Fi teritoriju. Nākamie soliņi tiks atklāti Rēzeknē, Jelgavā un Daugavpilī.

Līdz šim Latvijā atvērti vairāk nekā 2000 bezmaksas Wi-Fi punktu, un tuvākajā laikā plānots paplašināt bezvadu interneta vietu skaitu. Latvijā pirmais Wi-Fi soliņš tika atvērts 30.aprīlī Rīgā, Vērmanes parkā, klātesot Rīgas mēram Nilam Ušakovam un Lattelecom valdes priekšsēdētājam Jurim Gulbim. Atsaucoties uz pieprasījumu, labiekārtotie Wi-Fi soliņi tiks uzstādīti arī citās pilsētās - Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī un citur.

"Valmierai kā progresīvai studentu pilsētai ir būtiska tehnoloģiju attīstība, palielinot iedzīvotāju ērtības un iesaisti sabiedriskajās aktivitātēs. Valmiera ir laba vide biznesam, aktīvam un pozitīvam tehnoloģiju patēriņam - tai skaitā, izmantojot Wi-Fi, lai popularizētu pilsētas kultūrvēsturiskos objektus. Turklāt Valmieras iedzīvotājiem ir iespēja aicināt atklāt arī jaunus Wi-Fi punktus, par ko rūpēsies Valmieras pašvaldība un Lattelecom," papildina G. Bukovskis. "Arī citas Latvijas pilsētas - Rēzekne, Jelgava un Daugavpils, Jūrmala, Liepāja un Ventspils - jau tuvāko nedēļu laikā tiks pie saviem Wi-Fi soliņiem un jauniem bezmaksas Wi-Fi punktiem. Latvijā ir ne tikai viens no ātrākajiem interneta pieslēgumiem pasaulē, bet arī progresīva infrastruktūras attīstība," uzsver Lattelecom Galvenais finanšu direktors.

Ekspertu atzinums liecina - Wi-Fi datu pārraides ātrums uzskatāms par stabilāku, nekā tas ir mobilajam internetam. Š.g. marta beigās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotajā informācijā uzsvērts, ka, salīdzinot pieslēguma ātruma dažādību un izmaiņu dinamiku, atšķirībā no mobilajos tīklos iegūtajiem rezultātiem fiksētajā tīklā pieslēguma ātruma stabilitāte un vienmērīgums ir nesalīdzināmi augstāks. Pie viena Wi-Fi piekļuves punkta vienlaicīgi var pieslēgties līdz pat 50 aktīvo interneta lietotāju. Wi-Fi kļuvis par mūsdienu datoru un tehnoloģiju neatņemamu sastāvdaļu, līdz ar to - lai lietotu internetu, nav jāpērk mobilā interneta uztvērēji.

Patlaban Wi-Fi punktu saraksts ir pieejams www.WiFi.lv un www.1188.lv, kur atsevišķi izdalīti bezmaksas punkti. Katrs punkts sniedz tādu interneta ātrumu, kas ļaus lejupielādēt attēlus, fotoattēlus, filmas un citus failus bez ierobežojumiem. Lai lietotu Lattelecom bezmaksas Wi-Fi internetu publiskās piekļuves vietās, lietotājam savā viedierīcē jāizvēlas "Lattelecom_Wi-Fi" tīkls un jāatver interneta pārlūka programma. Pēc mirkļa pārlūkprogrammā atvērsies Wi-Fi mājas lapa ar iespēju pusstundu lietot internetu bez ierobežojumiem, pirms tam noskatoties 15 sekunžu īsu informatīvo ziņojumu. Lai atjaunotu interneta piekļuvi, lietotājam būs jāatkārto iepriekš minētās darbības. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā ikviens var vērsties pie Lattelecom servisa, sazinoties pa tālruni 177.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas