Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Līdz rudenim Latvijā jaunus būtiskus Covid-19 uzliesmojumus neparedz

Speciālisti uzskata, ka šajā pavasarī Latvijā jauniem būtiskiem Covid-19 uzliesmojumiem vairs nevajadzētu būt, vasara, visticamāk, aizritēs salīdzinoši mierīgi, bet vīruss sabiedrībā atkal atgriezīsies rudenī, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš skaidroja, ka nelielie saslimstības uzliesmojumi, kuri patlaban novērojami dažās citās pasaules valstīs, ir saistīti ar omikrona BA2 paveida izplatīšanos, bet Latvijā šis paveids ir paspējis izplatījies jau iepriekš - patlaban tas virzoties uz Latgali un Ziemeļvidzemi.

"Tādus būtiskus, lielus pasliktinājumus mēs īsti vairs nesagaidām. Speciālisti, epidemiologi uzskata, ka šajā pavasarī tas ir diezgan apšaubāmi," apliecināja ministrs, piebilstot, ka arī vasarā "ir sagaidāma atelpa".

Tomēr valsts gatavojas tam, ka rudenī Covid-19 atkal atgriezīsies cilvēku ikdienā un būs nepieciešamība riska grupās esošajiem cilvēkiem potēt nākamo jeb ceturto balstvakcīnas devu.

Vaicāts par lielajiem vakcīnu pret Covid-19 krājumiem, Pavļuts atzina, ka tie tādi ir visās apdomīgajās valstīs. Latvijas vakcīnu krājumi pret iedzīvotāju skaitu esot apmēram tikpat lieli kā Lietuvai, Igaunijai un citām līdzīgām valstīm. Liekās vakcīnu devas tiekot ziedotas vai pārdotas, ja iespējams.

Uz jautājumu, vai rudenī Latvijai var nākties atgriezties pie stingrākiem ar Covid-19 saistītiem ierobežojumiem, Pavļuts atbildēja, ka to ir ļoti grūti prognozēt. "Ja rudenī būs kāds ārkārtīgi bīstams jauns paveids, vīrusa celms, kurš izraisīs ļoti smagas sekas... Nu, kurš var uzminēt? Nav man nekādas kristāla bumbas," atbildēja ministrs.

Vienlaikus viņš piebilda, ka aizvadītajā Covid-19 pandēmijas laikā ir būtiski uzlabojusies Latvijas iedzīvotāju izpratne par to, kā ar vīrusu tikt galā bez masveidīgu ierobežojumu ieviešanas, uzņemoties lielāku individuālo atbildību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas